Cele mai interesante 10 locuri subterane din lume

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9093

Voteaza & Distribuie

Descriere

Distractia si aventura sunt din ce in ce mai accesibile si pentru cei pasionati de lumea subterana. Noi am cautat cele mai interesante tuneluri, pesteri, cartiere ingropate si alte comori ascunse sub munti, inchisori sau chiar sub orase infloritoare. Asa ca renunta la crema de protectie solara si hai sub pamant sa le vizitam!

Iata care sunt cele mai interesante 10 locuri subterane din lume:

1. Pesterile Waitomo (Noua Zeelanda)

Esti pe intuneric, intr-o barca, admirand cerul stralucitor. Suna minunat, nu-i asa? Exista insa o mica problema: tu esti sub pamant iar deasupra ta sunt "luminile vii" din pestera Waitomo (Noua Zeelanda), adica niste viermi care stralucesc in intuneric. Pe langa o plimbare cu barca prin pestera si vizionarea cerului instelat, turul de la Waitomo mai include si o oprire la Catedrala, o pestera renumite in lume pentru acustica sa.

Pesterile Waitomo

Viermii din Pesterile Waitomo

2. Raul subteran de la Puerto Princesa (Filipine)

Raul din Parcul National Puerto Princesa nu este doar cel mai lung rau subteran navigabil din lume dar are reputatia de a strabate unul dintre cele mai impresionante sisteme de pesteri descoperite vreodata de om. Locul reprezinta una dintre cele 7 minuni ale naturii trecute pe lista patrimoniului UNESCO, datorita ecosistemului compus din paduri seculare, pesteri pline de formatiuni remarcabile si raul care se varsa in marea Chinei de Sud. Pentru a vizita acest loc fantastic ai nevoie de un permis special, asa ca nu uita sa-ti faci rezervare din timp.

Raul subteran de la Puerto Princesa

Raul subteran de la Puerto Princesa

3. Subteranele orasului Seattle (Statele Unite ale Americii)

Daca iti place sa vizitezi marile orase ale lumii, mergi atunci la Seattle (Statele Unite) pentru a vedea prima sa versiune, cea dinaintea izbucnirii marelui incendiu din 1889, care l-a cam ras de pe fata pamantului. Un oras nou a fost reconstruit deasupa celui vechi, ale carui ruine si fundatii norioase mai pot fi inca vizitate, deoarece au ramas in buna parte intacte. Turul vechiului Seattle cuprinde un cartier intreg, cu strazile si magazinele sale si este presarat cu mici anecdote care fac parte din istoria locala.

subterane seattle

"Catacombele" orasului Seattle

4. La Ville Souterraine (Montreal, Canada)

Fa-ti cumparaturile, invata, distreaza-te, manaca si fa afaceri sub pamant. Orasul subteran din Montreal, cunoscut sub numele de La Ville Souterraine (Canada), este cel mai mare complex construit sub pamant din lume. Douazeci de mile de tuneluri au fost sapate pe sub orasul Montreal pentru a adaposti magazine, hoteluri, muzee, o universitate, metroul, gara si chiar o arena de hochei. Spre deosebire de alte locatii subterane, aceasta nu necesita bilet de intrare, ci doar o harta in caz ca te ratacesti.

La Ville Souterraine

La Ville Souterraine

5. Colosseum Hypogeum (Roma)

Nu poti spune ca ai vizitat Colosseum-ul din Roma daca nu te-ai aventurat si pana la hypogeum, o spatiu subteran plin de tuneluri unde se adaposteau gladiatorii pentru a se pregati de lupte si unde erau tinute animalele exotice inainte de a fi eliberate in arena. Acest loc poate fi vizitat ca si parte a Colosseum-ului sau separat, in functie de timp si posibilitati.

Colosseum Hypogeum

Colosseum Hypogeum



Locuri subterane demne de vizitat{title}

6. Izvoarele termale de la Ainsworth (Canada)

Fa o baie si bucura-te de o experienta unica sub pamant cu ajutorul izvoarelor termale de la Ainsworth, in Columbia Britanica din Canada. Izvoare termale fierbinti bolborosesc in pesteri pline de stalactite si stalagmite, invitand vizitoatorii la o baie pe cinste. Poti vizita pesterile separat sau iti poti achizitiona un permis de o zi care-ti va da acces si la piscinele cu apa calde de deasura, cu vedere catre muntii superbi, imbracati in zapada.

Izvoarele termale de la Ainsworth

Izvoarele termale de la Ainsworth

7. Salina de la Wieliczka (Polonia)

Sarea da gust bun mancarii si face bine le sanatate. Salina de la Wieliczka, chiar langa Cracovia, are o istorie de 900 de ani, se intinde pe 125 de mile si cuprinde peste 2000 de caverne. Locul, care si el face parte din patrimoniul UNESCO, este intesat de oameni dornici sa-i viziteze muzeul, sa ia parte la concertele organizate mai mereu aici sau sa-si trateze astmul si alergiile cu ajutorul sarii.

Salina de la Wieliczka

Salina de la Wieliczka

8. Pesterile celor o mie de Budha (Dunhuang, China)

Pietrele din Pesterile celor o mie de Budha nu mai stralucesc dar asta nu inseamna ca nu-ti vor taia respiratia. O intindere de desert aflata de-a lungul Drumului Matasii din vestul Chinei este casa a sute de pesteri sapate de calugari si decorate cu sculpturi si picturi cu vechimi de peste o mie de ani.

Pesterile celor o mie de Budha

Pesterile celor o mie de Budha

9. Tunelurile de la inchisoarea Fremantle (Australia)

Vei avea nevoie de mult curaj pentru a te imbarca in aceasta aventura subterana. Turul acestor tuneluri poate incepe abia dupa ce ti-ai pus casca si costumul de protectie, te-ai incaltat cu cizme de cauciuc si ti-ai luat lanterna. Abia apoi poti cobori scara lunga de 20 de metri. Mai esti inca interesat? In timp de te apleci sa treci prin pasajele inguste, poti explora tunelurile care depozitau apa pentru inchisoare inca din secolul 19. Urca-te intr-o barca si incepe sa vaslasti printre tunelurile scufundate in apa.

Tunelurile de la inchisoarea Fremantle

Tunelurile de la inchisoarea Fremantle

10. Canal Saint-Martin (Paris)

De la cluburi de jazz la catacombe si muzee ciudate, foarte multe din atractiile Parisului se afla sub pamant. Pe langa alte atractii mai conventionale, Canalul Saint-Martin de multe ori trece neobservat. Aceasta este insa o experienta inedita care nu trebuie ratata de iubitorii de aventuri subterane. Ia o barca si descopera Parisul pe care multi nu apuca vreodata sa-l vada.

Canal Saint-Martin

Canal Saint-Martin