Cele mai frumoase castele din Franta

Cele mai frumoase castele din Franta

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriConstructii, Franța
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari25660

Voteaza & Distribuie

Descriere

Medievale sau contemporane, invecinandu-se cu un rau sau un parc, castelele franceze nu sunt lipsite de prestigiu. Fiecare are un farmec distinctiv, unic, care il diferentiaza de celelalte.

Versailles-ul nu mai are nevoie de nici o prezentare fiind cel mai vizitat castel din Franta. Numai in 2007 a gazduit mai mult de 5 milioane de vizitatori. Emblematic pentru domnia lui Ludovic al XIV-lea, Castelul de la Versailles a avut privilegiul de a fi inscris in Patrimoniului Mondial al UNESCO in 1979. In ultimii ani, au fost intreprinse o serie de renovari pentru a i se reda splendoarea lui de odinioara.

Chambord este, fara indoiala, cel mai renumit castel de pe Valea Loarei. Aceasta constructie regala grandioasa, pe care Franta i-o datoreaza lui Francisc I, are cu ce sa ii impresioneze pe toti cei care il viziteaza: 440 camere, 365 seminee, 13 scari principale sunt cifre care ii reflecta fastul. Si Castelul Chambord face parte fin prestigioasa lista a Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Tronand maiestuos pe raul Cher, Castelul Chenonceau indeamna la visare. Construit in secolul al XVI-lea, este, in general, asociat cu Diane de Poitiers si Caterina de Medici, care au marcat istoria locurilor.

Dominand campia Alsaciei de pe aflorimentul sau stancos, Castelul Haut-Koenigsbourg este unul din monumentele cele mai vizitate din regiune. Frumos restaurat in secolul al XX-lea, vizitarea lui este o plonjare in lumea castelelor medievale.

Lacasul de incoronare al regilor Frantei si al lui Ludovic al VII-lea in 1137, la caderea celui de-al II-lea Imperiu in 1870, Castelul Fontainebleau este astazi un muzeu dedicat lui imparatului Napoleon si familiei sale.

Construit in cel mai pur stil clasic al secolului al XVII-lea, Castelul de Cheverny se ofera vederii din Loir-et-Cher, nu departe de Chambord si Chenonceau. Piatra sa de un alb imaculat, proportiile sale armonioase si simetria perfecta ii confera singularitate acestui loc de exceptie.

Construit cu vedere la Loire, Chateau d'Amboise este unul din martorii stilului arhitectural renascentist din Franta.

Situat la o altitudine de 800m deasupra muntilor Corbieres, Castelul Peyrepertuse este printre cele mai frumoase monumente din Tara Catharului. Mare cetate medievala, este acum in ruine, dar asta nu impiedica 100.000 de vizitatori sa o descopere in fiecare an.

Castel din Valea Loirei si constructie conventionala, Castelul Villandry se distinge mai mult prin gradinile sale frumoase a la francaise, decat prin arhitectura.

Construit din ordinul lui Nicolas Fouquet, aceasta opera arhitecturala baroca l-a orbit pe Regele Soare si i-a starnit gelozia. La adapostul camerelor sale somptuoase si al gradinilor superbe, Castelul Vaux-le-Vicomte isi invita vizitatorii sa descopere o pagina din istoria Frantei.