Cele mai bune 10 universitati din lume

Cele mai bune 10 universitati din lume

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriChina, Marea Britanie, Mexic, Statele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari17085

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea unei universitati bune in ce priveste invatamantul superior poate rezolva cele mai multe probleme referitoare la planificarea carierei. Topul celor mai bune universitati este intocmit pe baza calitatii educatiei oferite. Criteriile folosite pentru definirea "calitatii" pot varia foarte mult, motiv pentru care lista de top 10 universitati in lume variaza si aceasta. Cele mai eficiente metode de a oferi o educatie de calitate studentilor exista in cadrul celor mai bune universitati.

Cele mai bune 10 universitati din lume

Calificativele oferite universitatilor variaza in functie de surse. Astfel, surse diferite folosesc o gama larga de parametri pentru a decide calitatea educatiei unei universitati.

Institutul de Tehnologie Massachusetts (MIT)

Situat in Cambridge, Massachusetts, Institutul de Tehnologie Massachusetts este considerat unul dintre cele mai bune centre de invatamant superior. Campusul de 68 de hectare gazduieste un colegiu si 5 scoli care au in total 32 de departamente. La admiterea din toamna 2010-2011, 4299 de studenti si 6267 absolventi au fost admisi pentru diferite cursuri la MIT.

Institutul de Tehnologie Massachusetts

Institutul de Tehnologie Massachusetts

Universitatea se mandreste cu 75 de laureati ai Premiului Nobel pana in ziua de azi. 31 de "MacArthur Fellows" si 47 de beneficiari ai "Medaliei Nationale de Stiinta" apartin, de asemenea, Institutului de Tehnologie Massachusetts. Universitatea a fost fondata in 1861 si studenti au fost admisi in anul 1865. Reunirea cerintelor si provocarilor de industrializare din America a fost forta motrice din spatele infiintarii acestei universitati.Universitatea Stanford, California{title}

Aceasta universitate privata a fost infiintata in 1891, fiind numita si Universitatea Leland Stanford Junior dupa fiul lui Leland Stanford, care a murit de febra tifoida la varsta frageda de 15 ani. Cursurile universitatii sunt urmate de aproximativ 8300 de absolventi si 6800 de studenti anual. Studentii de la Stanford sunt plasati in organizatii de renume, cum ar fi Google, Sun Microsystems, Cisco Systems si Hewlett-Packard.

Universitatea Stanford

Universitatea Stanford, California

Cateva facultati care formeaza aceasta universitate sunt "Facultatea de Medicina Stanford", "Facultatea de Drept Stanford", "Facultatea de Inginerie Stanford" si "Facultatea de Afaceri Stanford". Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, sunt absolventi ai Universitatii Stanford.Universitatea Harvard, Cambrige{title}

Infiintata in 1636, Universitatea Harvard face parte din Liga Ivy. In fiecare an, 7181 de elevi sunt admisi pentru programele de studii universitare si alti 14044 pentru programe de studii postuniversitare.

Universitatea Harvard, Cambrige

Universitatea Harvard, Cambrige

Harvard are cea mai mare biblioteca universitara din Statele Unite. Este una dintre cele mai vechi institutii de invatament superior din Statele Unite ale Americii, implinind 376 de ani in 2012. Bugetul de la Harvard este mai mare decat al oricarei alte universitati din lume. In septembrie 2011 cifrele aratau 32 de miliarde de dolari. Aceasta celebra universitate este numita dupa John Harvard, primul sau binefacator.Universitea din California, Berkeley{title}

Universitatea din California ofera un total de 300 de programe universitare si postuniversitare. Amplasata pe o vasta arie de 2692 de hectare, aici se inscriu anual 25530 de studenti pentru programe de studii universitare si 10313 studenti pentru programe de studii postuniversitare. In Clasament Academic Mondial al Universitatilor, aceasta institutie este plasata pe locul 3.

Universitea din California, Berkeley

Universitea din California, Berkeley

Universitatea din California, Berkeley se mandreste cu 65 de laureati ai Premiului Nobel si diversi lideri in companii precum Google, Apple, Adobe Systems, Intel si Sun Microsystems. Activitatea de cercetare este una dintre specialitatile Universitatii din California. Suma cheltuita pentru activitatile de cercetare in anul 2009 a depasit 650 de milioane de dolari.Universitatea Cambridge, Anglia{title}

Universitatea Cambridge a fost infiintata in anul 1209. O asociatie formata initial dintr-un grup de oameni de stiinta s-a dezvoltat mai tarziu si a devenit ceea ce este astazi Universitatea Cambridge. Numarul de studenti inscrisi in anul universitar 2011 a fost 18396.

Universitatea Cambridge, Anglia

Universitatea Cambridge, Anglia

Cambridge este a doua universitate ca vechime in natiunile cu o populatie vorbitoare de limba engleza. De aici au iesit 61 de laureati ai Premiului Nobel, mai multi decat ai oricarei alte universitati din lume. Pentru anul 2011, bugetul universitatii s-a ridicat la 6.8 miliarde dolari.Universitatea Oxford, Marea Britanie{title}

Anul exact al infiintarii Universitatii Oxford nu este cunoscut. Cu toate acestea, se spune ca dateaza din 1096. Este cea mai veche universitate din natiunile vorbitoare de limba engleza. Numarul de studenti care se inscriu anual pentru diferite cursuri in aceasta institutie depaseste 21000.

Universitatea Oxford, Marea Britanie

Universitatea Oxford, Marea Britanie

Exista o mare concurenta intre Universitatile Oxford si Cambridge pentru locul fruntas in topul universitatilor din Marea Britanie. Bugetul Universitatii Oxford pentru anul 2011 s-a ridicat la 3.3 miliarde de dolari.Universitatea Nationala Autonoma din Mexic{title}

Situata in Mexico City, Universidad Nacional Autonoma de Mexico sau Universitatea Nationala Autonoma din Mexic este cea mai mare universitate din America ca si numar de studenti. Pentru anul universitar 2008-2009, 305969 de studenti au fost admisi pentru diferite cursuri in cadrul universitatii.

Universitatea Nationala Autonoma din Mexic

Universitatea Nationala Autonoma din Mexic

Justo Sierra a fondat aceasta universitate pe 22 septembrie 1910. Campusul acestei universitati celebre face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.Universitatea Cornell, New York{title}

Universitatea Cornell este situata in Ithaca, New York si a fost fondata de catre Ezra Cornell in 1865. In fiecare an sunt admisi 20633 de studenti pentru diferite cursuri la aceasta universitate: agricultura, arte liberale, inginerie, administrare hoteliera si multe altele. Exista 7 diviziuni pentru absolventi si acelasi numar de colegii pentru studenti.

Universitatea Cornell, New York

Universitatea Cornell, New YorkUniversitatea Shanghai Jiao Tong, China{title}

Una din cele mai vechi universitati din China, Shanghai Jiao Tong este membra a Ligii C9. Liga C9 este formata din universitati de top din China. Universitatea Shanghai Jiao Tong este o universitate publica infiintata in 1896 in urma emiterii unui edict de catre imparatul Guangxu. Universitatea ofera cursuri diferite, de la medicina, inginerie, agricultura, drept pana la stiinte umaniste.

Universitatea Shanghai Jiao Tong, China

Universitatea Shanghai Jiao Tong, ChinaUniversitatea Yale, Connecticut{title}

Infiintata in anul 1701, Yale este a treia univesitate ca vechime din toate institutiile de invatamant superior din Statele Unite ale Americii. Situata in New Haven, Connecticut, Universitatea Yale se afla intr-un intins campus, de 339 de hectare. Multe personalitati, inclusiv 5 presedinti ai SUA au studiat la Yale.

Universitatea Yale, Connecticut

Universitatea Yale, ConnecticutCele mai bune 10 universitati de medicina din lume{title}

Universitatea Harvard
Universitatea Johns Hopkins
Universitatea Washington (St. Louis)
Universitatea Duke
Universitatea din Pennsylvania
Universitatea din California (San Francisco)
Universitatea Columbia
Universitatea Stanford
Universitatea din Michigan
Universitatea YaleCele mai bune 10 universitati de inginerie din lume{title}

Universitatea din California
Institutul de Tehnologie Massachusetts
Universitatea Stanford
Colegiul Imperial din Londra
Institutul de Tehnologie California
Universitatea Tokyo
Universitatea Cambridge
Universitatea Nationala din Singapore
Universitatea Peking
Universitatea de Stiinta si Tehnologie Hong KongCele mai bune 10 universitati de management al afacerilor din lume{title}

Universitatea din Chicago
Universitatea Harvard
Universitatea Northwestern (Evanston, Illinois, SUA)
Universitatea din Pennsylvania
Universitatea din Michigan
Universitatea Stanford
Universitatea Columbia
Universitatea Duke
Institutul de Tehnologie Massachusetts
Universitatea California-Berkeley