Cei mai bogati oameni din lume

Cei mai bogati oameni din lume

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriMexic, Statele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4913

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lumea a fost mereu interesata de cei mai bogati oameni si de a cunoaste modalitatile prin care acestia si-au dobandit averea. Renumita revista de afaceri Forbes intocmeste in fiecare an o lista cu cele mai bogate persoane din lume. Conform acestei liste, cel care a detinut titlul de cel mai bogat om din lume in anul 2010 a fost Carlos Slim Helu, care l-a depasit pe celebrul Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o diferenta „foarte mica" de 500 de milioane de dolari. Bill Gates este urmat in topul celor mai bogati oameni din lume de Warren Buffett, proprietarul Berkshire Hathaway.

Carlos Slim Helu

Carlos Slim Helu, desemnat cel mai bogat om din lume in 2012

In anul 2009, Carlos Slim a ocupat a treia pozitie in lista celor mai bogati oameni din lume, dar in 2010 a ajuns la pozitia fruntasa dupa achizitionarea companiei nationale de telefonie din Mexic. Magnatul de afaceri mexican ramane in continuare cel mai bogat om de pe planeta, ocupand locul fruntas in lista Forbes din 2012. Acesta a reusit sa-si pastreze ravnita pozitie pentru al treilea an consecutiv.

Afacerile sale variaza de la telecomunicatii la constructii si sunt in prezent in valoare de 69 de miliarde de dolari. Bill Gates ocupa numarul doi cu o avere neta de 61 de miliarde de dolari, in timp ce Warren Buffett ramane pe locul al treilea cu o avere estimata la 44 de miliarde de dolari. Acelasi trio a ocupat primele trei locuri in lista celor mai bogati oameni publicata de revista Forbes in 2011.

Bill Gates

Bill Gates, al doilea cel mai bogat om din lume in 2012

Warren Buffet

Warren Buffett, al treilea in topul celor mai bogati oameni din lume

Astazi exista 1.226 de miliardari la nivel mondial, cu o avere neta medie de 4600 de miliarde dolari. Statele Unite ale Americii se bucura de cel mai mare numar de miliardari, 425.

Top 10 cei mai bogati oameni din lume in 2012 Pozitie 2012
Pozitie 2011 Nume Varsta Tara Avere neta in dolari americani
1 1 Carlos Slim 72 Mexic 69 miliarde 2 2 Bill Gates 56 SUA 61 miliarde 3 3 Warren Buffett 81 SUA 44 miliarde 4 4 Bernard Arnault 63 Franta 41 miliarde 5 7 Amancio Ortega 75 Spania 37.5 miliarde 6 5 Lawrence Ellison 67 SUA 36 miliarde 7 8 Eike Batista 55 Brazilia 30 miliarde 8 13 Stefan Persson 64 Suedia 26 miliarde 9 11 Li Ka-shing 83 Hong Kong 25.5 miliarde 10 12 Karl Albrecht 92 Germania 25.4 miliarde

Stefan Persson, Li Ka-shing si Karl Albrecht au intrat in top 10 cei mai bogati oameni din lume in 2012, in timp ce Mukesh Ambani si Christy Walton au iesit. Una dintre cele mai mari scaderi in pozitie este Lakshmi Mittal din India, a carui avere neta de 20.7 de miliarde de dolari l-a scazut de la locul al saselea in 2011 la locul douazeci si unu in lista Forbes din 2012. Averea sa neta s-a redus cu peste 10 miliarde de dolari ca urmare a costurilor piperate de exploatare a otelului si a scaderii cererii pe piata.Carlos Slim Helu, cel mai bogat om din lume{title}

Carlos Slim Helu si-a inceput cariera foarte modest. Cel mai mic din cei sase frati, Carlos Slim s-a nascut la 28 ianuarie 1940 in Mexico City. Fiul imigrantilor libanezi Salim Yusef Haddad si Linda Helu, Carlos a studiat ingineria la un colegiu bine cunoscut in Mexic, Universidad Nacional Autónoma de México. Carlos s-a bucurat de primul succes la 26 de ani. La acel moment averea sa neta a fost de 40 de milioane de dolari si de atunci nu a mai scazut.

In anul 1967, Carlos s-a casatorit cu Soumaya Domit Gemayel cu care are sase copii, care isi asista tatal in conducerea afacerilor. Carlos a atins succesul financiar gasind companii subevaluate si investind in ele pentru a le face profitabile.

In 1990, Carlos a preluat compania de telecomunicatii numita Telefonos de Mexico (Telmex) de la guvernul mexican. Desi la inceput a fost criticat pentru cresterea tarifelor apelurilor telefonice, a imbunatatit serviciile oferite de companie si a oferit, de asemenea, mai multe servicii, cum ar fi apelurile locale si de lunga distanta, servicii de Internet si servicii de telefonie mobila. Carlos a cumparat si Prodigy-ul, cel mai mare Furnizor de Servicii de Internet din Mexic.

Povestea de succes a magnatului de afaceri a fost publicata in diferite ziare si reviste. Wall Street Journal a publicat un material despre el pe 4 august 2007 conturandu-i abilitatile de afaceri. Articolul a prezis, de asemenea, faptul ca va deveni cel mai bogat om din lume.

Carlos Slim

Carlos Slim, cel mai bogat om din lume

Revista Forbes l-a clasat pe Carlos Slim la 11 martie 2009 a treia cea mai bogata persoana din lume. Un an mai tarziu, pe 10 martie 2010, averea sa neta a fost estimata la 53.5 miliarde de dolari, depansindu-l pe Bill Gates, cel mai bogat om din lume pana in acel moment. Carlos Slim are multe alte functii la activ, cum ar fi vice-presedinte al Bursei de Valori din Mexic si presedinte al Asociatiei de Case de Brokeraj din Mexic.

El a condus, de asemenea, Comitetul Latino-American al Bursei de Valori din New York. Carlos detine 90% din liniile telefonice din Mexic, conduce compania mexicana de telefonie mobila Telcel si a devenit lider in industria telecomunicatiilor. Avand in vedere contextul actual, valoarea exploatatiilor sale corporative a fost estimata la 74 de miliarde de dolari in martie 2011.

Carlos Slim Helu, este primul non-american din ultimii 16 ani care a devenit cel mai bogat om din lume. Desi exista speculatii despre el ca nu se gandeste la nimic altceva decat la afaceri, dupa decesul sotiei sale, Carlos Slim se arata nepasator de averea lui si crede in viata simpla si bogata nu din prisma averii.