Cele 7 minuni ale lumii antice

Cele 7 minuni ale lumii antice

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari17258

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cele 7 minuni ale lumii antice


Sase din cele 7 minuni ale lumii antice au fost descrise de Philon din Bizant, in secolul II, intr-un manuscris intitulat "Despre cele sapte minuni ale lumii". Manuscrisul are numai 6 parti si descrie numai 6 constructii, Masoleul din Halicarnas fiind descris numai in introducere, deoarece ultima parte a disparut.


Cu toate acestea, lista finala a celor 7 minuni, numita si lista canonica, a fost acceptata dupa domnia lui Alexandru cel Mare, potrivit cu 14 lucrari ale unor autori diferiti. Monumentele selectate trebuiau sa indeplineasca anumite standarde de frumusete, marime si iscusinta tehnica.


Lista canonica include urmatoarele sapte minuni:Marea piramidaGradinile suspendate din BabilonStatuia lui Zeus din OlimpiaTemplul zeitei Artemis din EfesMausoleul din HalicarnasColosul din RhodosFarul din Alexandria


Aceste monumente sunt localizate in Grecia, Africa de Nord si Asia Mica. Data constructiilor difera de la 2800 I.Hr. cand a fost ridicata Piramida din Giza pana la 280 I.Hr. al Farului din Alexandria.


cele 7 minuni ale lumii


Marea Piramida din Giza este singura dintre cele 7 minuni care mai exista in ziua de azi. Sapaturile arheologice au dovedit existenta celorlalte minuni, cu exceptia Gradinilor suspendate.