Delicatese de sezon: rapane marinate care te trimit cu gandul la mare

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguriicre, peste
Ultima actualizareJoi 24 septembrie 2020
Vizualizari921

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca esti cu gandul la mare in acest moment, iti recomandam sa introduci in meniul tau cele mai delicioase specialitati gastronomice cu iz pescaresc. Delicatesele de sezon sunt renumitele rapane marinate in ulei vegetal de floarea soarelui, cu usturoi, boabe de ienibahar, piper negru boabe si coriandru boabe. Sunt absolut delicioase si aduc un aport proteic esential in aceasta perioada. Vestea buna este ca nu trebuie sa le prepari tu, pentru ca le gasesti in comert pregatite pentru consum, direct marinate. Alege-le pe cele ce respecta traditia locala din Dobrogea si bucura-te de savoarea unica pe care o confera aceste produse. In plus, trebuie sa stii ca aceste preparate sunt culese direct din Marea Neagra, fiind un deliciu specific zonal.

Gust, textura si culoare deosebite

Marinarea rapanelor este una dintre cele mai frecvente metode de preparare a acestor fructe de mare. Prin acest proces, ele isi pastreaza gustul intens, textura frageda, dar si culoarea – fiind excelente pentru orice tip de masa. Le poti asezona cu orice tip de produs, de la salate, la garnituri speciale. Mirodeniile pe care le contine acest preperat le dau un iz specific aparte, ce iti incanta papilele gustative. Combinatia dintre usturoi, uleiul de floarea soarelui, otetul din vin, sare si zahar, formeaza echilibrul perfect. Rapanele se pastreaza impecabil si sunt gata sa fie servite in orice tip de regim alimentar. Trebuie sa stii ca, pe cat de gustoase sunt, pe atat de mari sunt beneficiile pe care le asigura organismului tau, prin continutul lor.


Un aport proteic de care are nevoie organismul tau

Daca vrei sa mananci sanatos, atunci pestele si fructele de mare trebuie sa fie in topul meniului. Au efecte extraordinare asupra organismului, prin aportul de vitamine (de toate tipurile), minerale (fier, magneziu, calciu, seleniu, fosfor) si grasimi benefice pentru sanatate, precum Omega-3 si Omega-6. Rapanele sunt cunoscute pentru cantitatea ridicata de proteine pe care o contin, dar si pentru numarul scazut de calorii. Sunt ideale in regimul alimentar hipocaloric, te ajuta sa slabesti rapid si sa te simti mai bine in corpul tau. In acelasi timp, iti confera un boost de energie prin valorile sale nutritionale. Mananca de doua ori pe saptamana rapane si vei observa starea de bine pe care ti-o confera aceste delicii din gastronomia locala.


Cum arata rapanele din Marea Neagra

Este imposibil sa nu cunosti cochilia spiralata specifica Marii Negre. Cu siguranta ai descoperit-o atunci cand ai fost in cautare de scoici, pentru ca este un simbol pentru litoralul romanesc. Are un rol decorativ, dar nu numai. Cochilia globuloasa vine la pachet cu rapana, gastropodul de talie mare care se inmulteste rapid, prin oua. Aceasta traieste peste 10 ani, in doi ani ajungand la dimensiunile de adult. Ei bine, rapana nu se foloseste doar in domeniul estetic, pentru ca a devenit una dintre cele mai savuroase specialitati din meniul restaurantelor de pe litoral. De cand a fost introdusa in comert, marinata, este un deliciu la care au acces persoane din intreaga tara, ce isi doresc sa se bucure de proprietatile acestui aliment popular.

Rapane marinate in ulei de floarea soarelui cu usturoi, un produs marca Deltaica.ro

Nu ai incercat pana acum renumitele rapane marinate in ulei cu usturoi, marca Deltaica.ro? E timpul sa o faci! Sunt cele mai bune de pe piata si se gasesc in comert. Reteta este inspirata din traditia localnicilor. Aici mai gasesti o multime de preparate delicioase, de la icre de peste pana la renumitul macrou afumat.


Date de contact:
Tel: 0729.995.529
E-mail: vanzari@deltaica.ro