Ce simbolizeaza nuferii?

Ce simbolizeaza nuferii?

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari20159

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nuferii, cunoscuti si ca flori de lotus sau crini de apa, au semnificatii diferite in culturi diferite.


Exista multe flori carora le-au fost atribuite semnificatii simbolice, in functie de cultura si epoca. Florile portretizeaza frumusetea si, de asemenea, au o conotatie specifica pentru fiecare cultura, perioada de timp si loc. Acestea sunt folosite ca ornamente pentru ceremonii si sarbatori. Acelasi lucru este valabil si pentru nufar, cunoscut si sub numele de floare de lotus.
nuferi


nuferi sau crini de apa
Nuferi cresc in iazuri, lacuri si marginile raurilor, unde nu sunt curenti de apa. Cei mai timpurii lastari incep sa apara in luna aprilie. Cu toate acestea, nuferii incep sa infloreasca in iunie si continua pana in septembrie. In medie, crinul de apa traieste cam cinci zile.Nufarul apartine familiei Nymphaeaceae, numele sau stiintific fiind Nymphaea. Acesta provine din grecescul "nimfa", care in mitologia greaca inseamna creaturi feminine supranaturale care traiau in izvoare.Crinul de apa a fost folosit pe scara larga in diverse picturi din civilizatiile antice. Celebrul impresionist francez Claude Monet (1840-1926) a pictat nuferi in ulei pentru a-si exprima aprecierea emotionala fata de mediul inconjurator. In ziua de astazi, tatuajele cu nuferi sunt extrem de populare in randul femeilor, simbolizand puritatea inimii.
tatuaj cu nufar


tatuaj cu nufar
Ceea ce atrage ochiul sunt culorile vibrante a acestor flori, fie ca este vorba de roz, galben si alb, in apele calme, usor leganate. Floarea de lotus este, de asemenea, considerata un simbol religios in multe parti ale lumii.


Ce simbolizeaza nuferii?

Simbolismul nuferilor poate fi urmarit inapoi in antichitate, jucand un rol important in diferite culturi din intreaga lume. De la frumusete la iluminare, nuferii reprezinta emotiile resimtite de noi. Iata cateva semnificatii ale nuferilor, bazate pe diferite culturi si practici ceremoniale in diferite tari din intreaga lume.


Semnificatiile nuferilor in Egipt

In Egiptul Antic, floarea de lotus reprezenta unitatea oamenilor din tara. Crinul (simbol al Egiptului de Sus) impreuna cu floarea de papirus, simbol al Egiptului de Jos, erau folosite pentru a desemna o tara unita. Egiptenii antici au apreciat, de asemenea, nufarul albastru, pe care il considerau o reprezentare a soarelui si un simbol al renasterii. O alta iconografie religioasa a nufarului in Egipt se invarte in jurul Mitului Creatiei, oamenii castigand inspiratie spirituala. Nufarul simbolizeaza, de asemenea, ciclul vietii - nastere si moarte. Pilonii templelor din Egiptul Antic aveau forma de nuferi infloriti din pamant.


Simbolismul nuferilor in Orient

Inspre continentul asiatic, nufarul are un simbolism complet diferit. In Bangladesh, este floarea nationala si este nelipsit din ceremoniile religioase. Viata si dragostea este reprezentata prin aceasta frumoasa floare. Deoarece nufarul produce flori si fructe in acelasi timp, reprezinta universalitatea. In context religios, nufarul este considerat sacru de catre budisti si hindusi.


In cultura budista, iluminarea este asociata cu aceasta floare. Diferite culori ale florilor de lotus au reprezentari diferite in cultura budista antica, iar practica este inca respectata. De exemplu, un nufar rosu simbolizeaza dragoste si pasiune si este considerat a fi lotusul inimii. Iconografia nufarului violet este puterea mistica, in timp ce nufarul alb reflecta puritatea spirituala.
nuferii


elesteu de nuferi
Cea mai mare zeitate este reprezentata de un nufar roz iar lotusii albastri sunt adesea asociati cunoasterii. In arena spirituala a hinduismului, conceptul de inviere este simbolic reprezentat de un nufar. Acest lucru se datoreaza faptului ca noaptea (sau pe timp de noapte), nuferii usi inchid florile si le deschid la prima raza de soare. (vezi si flori care se deschid noaptea). Acesta este, de asemenea, un simbol de puritate. Chiar daca planta creste in mal, este pura si fara pete.


Alte conotatii simbolice ale nufarului

In unele culturi, sunt alese flori in functie de semnificatie pentru a decora buchetele de mireasa. Unele mirese contemporane aleg nuferi pentru buchetele lor, deoarece acestea reprezinta castitatea si puritatea inimii si a sufletului. In culturile occidentale, elocventa sau gratia si dragostea indepartata este reprezentata simbolic de nuferi.