Ce trebuie să știi despre mâncarea hipoalergenică pentru pisici?

Ce trebuie să știi despre mâncarea hipoalergenică pentru pisici?

Detalii

CategoriiRegional
Tagurihrana animale, pisica
Ultima actualizareSambata 5 noiembrie 2022
Vizualizari76

Voteaza & Distribuie

Descriere

Problemele de sănătate ale pisicii pot afecta și starea de spirit a stăpânului. De cele mai multe ori acestea pot fi tratate și pisica ta se va simți bine, exact ca înainte, iar tu vei scăpa de griji. Acordă o mare atenție alimentației pisicii tale și încearcă să nu îi oferi mâncare de la tine din farfurie deoarece poate să îi provoace alergii și probleme digestive. Pisicuțele cu alergii trebuie să fie hrănite cu o hrană specială, hipoalergenică pentru a le ține alergia sub control. În continuare vei afla ce trebuie să știi despre mâncare hipoalergenică pisici și câteva semne ale alergiei la pisici.

Alergia la pisici

Este foarte important să mergi la un medic veterinar căruia să îi povestești despre simptomele pisicii tale deoarece de multe ori poate fi vorba doar de o intoleranță alimentară și nu de o alergie. O alergie alimentară este reacția pe care o are organismul la un anumit tip de aliment pe care îl consideră periculos. De cele mai multe ori aceasta este cauzată de proteine. Vei observa că pisica este alergică pentru ca aceasta va strănuta, se va scărpina excesiv, va avea probleme gastro-intestinale (grețuri, vărsături, diaree), va avea mătreață, dermatită, blana foarte grasă, infecții ale urechilor, urechi care par mereu murdare, iritație excesivă, roșeață și semne de disconfort pe labe sau la coadă, va avea un comportament anormal și își va pierde pofta de mâncare. Dacă observi vreunul din simptomele acestea contactează de urgență medicul veterinar. Acesta va încerca să descopere care este alimentul care îi provoacă alergie, îi va oferi tratament și te va sfătui să o hrănești cu mâncare hipoalergenică pisici.

Mâncare hipoalergenică pisici

Acest tip de hrană este special creat pentru pisicile cu alergii, iar în compoziția sa se află alimente care să nu provoace o reacție alergică. Aceasta are în compoziția sa proteine hidrolizate și trebuie să poată oferi alternative hidrolizate pentru toate ingredientele necesare unei diete complete. Achiziționează doar acest tip de hrană pentru pisica ta cu alergii și uită-te cu atenție pe eticheta hranei. Este recomandat să eviți să cumperi hrană vrac deoarece condițiile de depozitare ale acesteia sunt necunoscute și pot să afecteze starea de sănătate a pisicii tale. După ce ai introdus acest tip de hrană în dieta pisicii tale ar trebui să observi o schimbare în bine a pisicii. Aceasta o va să o ajute să își refacă organismul și să se simtă mult mai bine. Hrana hipoalergenică are în compoziția sa toți nutrienții necesari pisicii tale și o și protejează de alergii.

Concluzie

Acordă o mare atenție la alimentația pisicii tale și de fiecare dată când observi un lucru care nu pare a fi în regulă la pisica ta contactează medicul veterinar. Nu vei putea face alergia să dispară, însă vei putea să o ții sub control prin intermediul unei alimentații speciale. Consultă-te cu medicul veterinar, care te va sfătui în privința hranei pe care să o achiziționezi astfel încât pisica ta să poate primi toate elementele nutritive de care are nevoie și în același timp să fie protejată de alergii. Dacă pisica ta suferă de alergii îți recomandăm să alegi hrana hipoalewrgenică de la CarpathiansPetFood.ro

Vezi mai multe informații deswpre această hrană direct la ei pe site!