Categorii | Alimentatie |
---|---|
Taguri | Culinar |
Ultima actualizare | Marti 5 august 2014 |
Vizualizari | 1088 |
6 oua
1 cana de faina
1 cana de zahar
1/2 cana de lapte
125 gr. migdale macinate
1/2 pachet de drojdie
1 lingura de scortisoara
varf de cutit de sare
coaja de lamaie (optional)
Prajitura cu scortisoara si pudra de migdale este foarte delicioasa, simpla si din cate tin minte ar avea origini americane.
Este o prajitura simpla, fara glazura, iar blatul face totul. Se decoreaza cu zahar si scortisoara, iar in interior am folosit migdale macinate. Tinand cont ca scortisoara este dusmanul aprig al celulitei, prajitura cu scortisoara si migdale, se poate incadra in dulciurile care lupta contra greutatii.
Are un blat pufos si cred ca se pot intriduce cu increde bucati de fructe lemnoase (migdale, nuci), chiar daca noi am prezentat-o in forma macinata.
Este o prajitura delicioasa si rapida pe care o puteti savura cu o cana de lapte proaspat dis de dimineata sau la o cafea cu prietenii.
Pregatire prajitura cu scortisoara si migdale
In doua boluri, se separa galbenusurile de albusuri, acestea din urma se bat cu un mixer si se lasa deoparte. Bateti galbeunusurile adaugand zaharul, pana ajungeti la un amestec albicios si cremos.
Peste acesta, se adauga laptele si migdale macinate. Cerneti faina direct peste amestecul de dinainte, presarati scortisoara, praful de copt si un varf de cutit de sare, se adauga treptat, amestecand incet pentru a nu se crea noduli.
In cele din urma se include si pasta de albusuri, amestecand rapid, astfel incat sa nu scada. Ungeti cu unt si presarati cu faina o tava intinsa, si puneti aluatul sa creasca in timp ce cuptorul se incalzeste.
Continuarea pe www.gatitul.ro/prajituri/prajitura-cu-scortisoara-si-migdale.html