Motocultor cu motor diesel sau pe benzina? Avantajele si dezavantajele fiecarei variante

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimotocultor
Ultima actualizareMiercuri 9 august 2023
Vizualizari273

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca vrei sa ingrijesti in cele mai bune conditii o gradina, o livada sau un teren agricol de dimensiuni mici ori medii, cu siguranta vei aprecia modul in care un motocultor iti usureaza si iti imbunatateste munca.

Echipamentul indeplineste mai multe functii, incepand cu frezarea stratului superior al solului, care in acest fel este pregatit pentru semanat si ofera conditii optime pentru dezvoltarea radacinilor. Apoi poate fi folosit si pentru a crea brazde pe care sa fie plantate sau semanate plantele dorite. Este eficient si daca se doreste curatarea buruienilor si a resturilor vegetale sau pentru diverse lucrari de intretinere, precum aerisirea solului, ingrasarea cu materii organice sau maruntirea pamantului dupa recolta.

Pe piata sunt disponibile doua tipuri principale de motocultor, in functie de combustibilul folosit: cu motor diesel sau pe benzina. Iata in ce situatii este recomandata fiecare dintre aceste doua variante!

Avantajele si dezavantajele unui motocultor cu motor diesel


Numerosi fermieri experimentati sau gradinari amatori prefera sa aleaga un produs care functioneaza pe baza de motorina. Acesta este recomandat pentru suprafete intinse, care pot sa ajunga chiar si pana la cateva hectare. De asemenea, puterea superioara il face potrivit si pentru tipuri mai dure de sol. Poate fi utilizat fara probleme pentru activitati precum arat, semanat sau cosirea ierbii.

Principalul sau avantaj este reprezentat de forta de tractiune mai mare, care face fata oricarui tip de sol. Racirea este mai rapida decat la variantele pe benzina, iar consumul este relativ redus, situat de cele mai multe ori la mai putin de 5 litri la o suta de kilometri.

In ceea ce priveste dezavantajele, trebuie amintit pretul ceva mai mare, precum si faptul ca este recomandata folosirea sa permanenta la capacitate maxima, randamentul fiind inferior daca se alterneaza intensitatea. Prin urmare, un motor diesel este recomandat atunci cand efectuezi lucrari pe un pamant dur si pe suprafete mari, altfel fiind preferabil sa optezi pentru cealalta varianta.

De exemplu, poti achizitiona din magazinul online GeneralMotor.ro modelul 178F, produs in Taiwan, de 7 cai putere si 3 600 de rotatii pe minut, cu capacitatea cilindrica de 296 de centimetri cubi. Capacitatea rezervorului este de 3,5 litri si porneste la sfoara, cu demaror. Are o greutate de 33 pana la 35 de kilograme.

Avantajele si dezavantajele unui motocultor pe benzina


Echipamentele care functioneaza pe baza de benzina se remarca printr-un pret de achizitie ceva mai mic decat in cazul celor cu motor diesel. Sunt usor de manevrat si prezinta avantajul unei functionari impecabile chiar si atunci cand se inregistreaza temperaturi scazute sau cand se doreste executarea unor sarcini complexe, care alterneaza necesitatea unei forte sporite cu munci mai lejere.

Dezavantajele se refera la faptul ca pot fi folosite indeosebi pe suprafete mici si nu sunt recomandate nici pentru soluri foarte dure. Asadar, sunt preferate de cei care doresc sa aiba grija de o gradina, de o livada sau de un teren de dimensiuni nu foarte mari.

Studiaza caracteristicile solului pe care vrei sa-l lucrezi, estimeaza corect suprafata de teren pe care vei folosi echipamentul, apoi decide daca ai nevoie de un motocultor cu motor diesel sau pe benzina! In magazinul online GeneralMotor.ro vei gasi zeci de modele de calitate superioara din ambele categorii.