Castele celebre din Scotia

Castele celebre din Scotia

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7776

Voteaza & Distribuie

Descriere

Peisajele din Scotia sunt punctate de castele superbe. Scotia este cunoscuta pentru muzica scotiana tipica, formatiile utilizand in principal instrumentul traditional din Scotia, cimpoiul. Si jocurile de agrement formeaza o parte importanta din cultura scotiana. Scotia are peste 790 de insule cu litorale splendide. Castele scotiene sunt la fel de interesante ca si cultura scotiana si sunt un simbol al momentelor istorice din Scotia. Exista aproximativ 3.000 de castele in Scotia. Aceste monumente frumoase au fiecare o poveste asociata si cu toate ca nu toate castelele sunt deschise pentru public, o calatorie in Scotia merita cu siguranta tot efortul.


Castele celebre in Scotia
Castelul Fraser

Castelul Fraser este situat aproape de Inverurie, care se afla in zona Aberdeenshire din Scotia. Acest castel scotian a servit ca fundal pentru unele dintre scenele de impuscaturi din Bafta. Initial, acest castel a fost cunoscut sub numele de Muchall-in-Mar. Constructia castelului Fraser a inceput in anul 1575 si a fost finalizata in anul 1636. Exista multe povesti asociate cu aceasta constructie scotiana. Castelul este deschis pentru turisti in lunile de vara.
Castelul Fraser


Castelul Fraser, Scotia

Castelul Edinburgh

Castelul Edinburgh este cunoscut ca a doua destinatie turistica dintre cele mai populare din Scotia. Interesant, acest castel se afla pe un vulcan stins, Castle Rock, care dateaza de aproximativ 340 de milioane de ani. Speculatiile cu privire la originile castelului Edinburgh sunt numeroase; expertii spun ca acest castel a fost construit la mijlocul secolului al doilea. Structura impozanta poate fi vazuta peste orizontul pe care se intinde maiestuos varful Castle Rock. Acest castel scotian a fost, de asemenea, centru de activitati militare.
Castelul Edinburgh


Castelul Edinburgh, Scotia

Castelul Dundonald

Castelul Dundonald a fost utilizat anterior ca fortareata. Originea numelui, care include "Donald", este de fapt necunoscuta pentru cei mai multi istorici. Se crede ca Donald ar fi putut fi unul dintre cei trei regi. Se stie ca au existat in jur de trei castele medievale in aceasta locatie. Situat pe un deal, castelul are vedere la satul Dundonald. Astazi, aceasta structura impozanta dispune de un centru pentru vizitatori, cu o cafenea si alte atractii!
Castelul Dundonald


Castelul Dundonald, Scotia

Castelul Edzell

Castelul Edzell este un castel din Scotia ce dateaza din secolul al 16-lea. David Lindsay a inceput constructia acestui castel, in anul 1520. Mai tarziu, lordul Dalhousie a fost cele care a detinut castelul. Este cunoscut pentru o gradina cu pereti destul de neobisnuita. Aceasta gradina a servit ca locatie de recreere pentru toti oaspetii castelului. Exista, de asemenea, o asociere simbolica in ceea ce priveste structura acestei gradini. Astazi, castelul Edzell cuprinde un turn si are o serie de cladiri in curtea sa.
Castelul Edzell


Castelul Edzell, Scotia

Castelul Drum

Acest castel este situat in apropiere de Drumoak, situat in zina Aberdeenshire din Scotia. Istoricii sugereaza ca turnul original al castelului a fost creativitatea arhitectului Richard Cementarius. In prezent, National Trust for Scotland detine acest frumos castel. Anterior, a fost proprietatea sefului clanului Irvine.
Castelul Drum


Castelul Drum, Scotia
Castelul Bothwell

Castelul medieval Bothwell a fost construit in secolul al 13-lea. Acesta are reputatia de a fi unul dintre cele mai mari castele de piatra din tara. Se afla pe un depozit foarte abrupt, situat deasupra unei curburi a raului Clyde. Un turn rotund modelat caracterizeaza acest castel magnific. William Moray e cunoscut ca cel ce a construit acest castel. Insa din cauza invaziilor, acest castel scotian a cazut in diferite maini in diferite perioade.
Castelul Bothwell


Castelul Bothwell, Scotia
Castelul Caerlaverock

Castelul Caerlaverock este o destinatie turistica populara in Scotia. Dreptul real de proprietate al acestui castel magnific se spune ca a apartinut lui Undwin si fiul sau Marcus, in jurul secolului al XI-lea. Castelul Caerlaverock este cunoscut pentru forma sa triunghiulara unica, care a cunoscut multe adaugiri cu trecerea timpului. Constructia s-a confruntat si cu multe invazii. In timpul unei batalii anumite turnuri ale acestui castel au fost demolate si se afla in aceasta stare chiar si astazi.
Castelul Caerlaverock


Castelul Caerlaverock, Scotia
Castelul Sween

Numele acestui castel provine de la lordul Suibhne. Se crede ca el a fost cel care a construit acest castel. Acest castel scotian a apartinut, de asemenea, mai multor persoane pe parcursul anilor. La inceput castelul afisa anumite structuri din lemn, care insa nu sunt vizibile astazi. Castelul Sween este situat pe malul estic al raului Loch Sween, a carui ape curg pe coasta de vest a orasului Argyll din Scotia.
Castelul Sween


Castelul Sween, Scotia