”Rezerva”, de Printul Harry: ”Mama nu a murit, se ascunde! Nu, face pe mortul!”. Iata detaliul care l-a convins

Detalii

CategoriiInternational
TaguriAnglia, Carte, Marea Britanie
Ultima actualizareJoi 23 februarie 2023
Vizualizari377

Voteaza & Distribuie

Descriere

”Rezerva”, de Printul Harry, este mai mult decat povestea controversata a printului ce s-a dezis de familia Regala a Marii Britanii. Volumul este povestea omului Harry, care a avut o copilarie marcata de suferinta pierderii mamei sale. Harry dedica inceputul cartii sale rememorarii momentului in care a aflat adevarul despre moartea mamei si descrie in amanunt socul suferit si refuzul emotional al constientizarii faptului ca mama sa nu va mai fi.

Intr-unul dintre pasajele care vorbesc despre aceasta negare a mortii Printesei Diana, Harry marturiseste:
Singura voce pe care o auzeam era cea care bazaia in capul meu, certandu-se cu ea insasi:
A plecat.
Nu, se ascunde.
Nu, face pe mortul.

Rezerva Printul Harry este un volum incarcat de suferinta ce trece dincolo de cuvinte si pe care ajungi sa o simti la fiecare litera. Suferinta copilului care este obligat sa se rupa din lumea fanteziei si sa accepte fara urma de indoiala ca mama lui nu mai este. Iar dovada a fost o simpla suvita de par, primita de la sora Printesei Diana, ca o ultima amintire a celei care-i fusese mama.

William? Harry? Matusa Sarah are ceva pentru voi, baieti.
A facut un pas inainte, tinand in mana doua cutii mici si albastre. Ce sunt astea? Deschide-le.
Am ridicat partea de sus a cutiei albastre.
Inauntru era... o molie? Nu.
O mustata?
Nu.
Ce este?
Parul ei, Harry.
Matusa Sarah a explicat ca, in timp ce se afla la Paris, ii taiase doua suvite de pe cap mamei.
Asa ca asta a fost dovada. Chiar a plecat”, este pasajul care te introduce in durerea fara margini simtita de sufletul copilului ramas fara mama, durere pe care o vei ”respira” la fiecare pagina in ”Rezerva”, de Printul Harry.

Daca iti doresti sa patrunzi in spatele usilor impozante ale regalitatii britanice, vei intalni un suflet chinuit de durere, care doreste sa fie vazut si auzit, asa cum nu a fost pana acum. Cartea semnata de Printul Harry este un volum de o onestitate necrutatoare, plina de dezvaluiri, revelatii si lectii de viata cu greu invatate despre eterna putere a iubirii. O iubire necesara si care da puterea de a invinge suferinta si speranta unui nou inceput.

Contestata si adorata, ”Rezerva” de Printul Harry este o carte cu profunde implicatii psihologice, care te provoaca la un exercitiu analitic intens.

Modul in care a fost scrisa povestea Printului Harry este unul care te va cuceri de la primele randuri, fiind usor de parcurs, intr-un ritm alert, ce te va tine in permanenta cu sufletul la gura, asemenea unei carti thriller. ”Rezerva” a fost, in realitate, scrisa de JR Moehringer, unul dintre cei mai apreciati scriitori ”din umbra” din lume. Acesta a castigat cel mai valoros premiu pentru jurnalism din America, iar povestea sa de viata a fost transformata intr-un film cu Ben Affleck si regizat de George Clooney.

Treci dincolo de controversa si descopera adevarata ”Rezerva” de Printul Harry! Afla povestea de viata a unuia dintre cei mai iubiti si urmariti membri seniori ai Casei Regale a Marii Britanii, chiar de la el. Iubire, dezamagire, suferinta si... iar iubire! Afla cum poti redescoperi sensul vietii dupa ce ai facut cunostinta cu Iadul, chiar daca apartii uneia dintre cele mai bogate familii din lume!