Case din lemn economice de la Mobina.ro

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCase de lemn, Suceava
Ultima actualizareSambata 17 decembrie 2016
Vizualizari2061

Voteaza & Distribuie

Descriere

Construcţiile de lemn oferă beneficii foarte mari când sunt combinate cu o planificare inteligentă, precizie înaltă, construcţie bine monitorizată şi implementare de cea mai bună calitate. Cei de la Mobina construiesc case din lemn ecologice de cea mai bună calitate.

Lemnul - Materialul de Construcţie al tuturor secolelor

De peste sute de ani lemnul a fost folosit pentru a construi case de calitate şi clădiri ce încă se află în picioare, secole mai târziu. Unele dintre exemple fiind ale clădirilor foarte vechi construite din lemn în Scandinavia, Anglia, Turcia, Elveţia, Germania şi Japonia, unele fiind construite cu sute de ani în urmă. Cel mai cunoscut exemplu a unei clădiri antice realizate din lemn este templul complex din Nara, ce a fost construit cu 1300 de ani în urmă.

Iată câteva motive oferite de cei de la Mobina pentru care se construiesc case de lemn ecologice în zilele noastre:

Ecologie şi Durabilitate

Lemnul este ecologic şi durabil, fiind un material de construcţie regenerabil. Durabilitatea sa este de neîntrecut. Lemnul este crescut foarte repede, fiind folosit de foarte multe ţări ce se bazează pe această industrie, cu toate acestea există anumite reguli de replantare a copacilor de îndată ce au fost tăiaţi.

Case din lemn eficiente din punct de vedere al energiei

Lemnul ajută la minimizarea consumului de energie în câteva moduri. În termeni de energie obţinută, ce include energia necesară pentru extragere, procesare, fabricare, transport, construcţie şi menţinerea unui material sau produs. Studii ce evaluează ciclul de viaţă arată că structurile din lemn, dar şi casele din lemn întrec semnificativ oţelul şi betonul. Lemnul are şi proprietăţi mai bune de izolare, cu 400 de ori mai bune ca oţelul şi de 15 ori mai bune ca betonul. Structura celulară a lemnului conţine buzunare de aer, ce îi limitează abilitatea de a conduce căldură şi ajută la minimizarea energiei necesare pentru încălzire şi răcorire. Astfel casele din lemn construite de cei de la Mobina sunt în acelaşi timp case foarte eficiente din punct de vedere al energiei.

Reducere CO 2


Casele din lemn reduc dioxidul de carbon prin intermediul câtorva modalităţi. Casele din lemn ecologice de calitate ating nivelele de top în ceea ce priveşte eficienţa energiei datorită extraordinarei calităţi de izolare şi retenţie a căldurii. Lemnul este un material de construcţie cu un echilibru pozitiv de dioxid de carbon şi necesita mai puţină energie primară în timpul construcţiei. Lemnul foloseşte energia solară pentru a creşte şi depozita cantităţi vaste de dioxid de carbon în timpul fotosintezei.

Proprietăţi fără rival a lemnului pentru bunăstarea oamenilor


Să trăieşti şi să locuieşti în case din lemn economice înseamnă un mediu sănătos şi plăcut. Lemnul este difuzabil şi higroscopic. Filtrează aerul şi astfel oferă un climat sănătos şi proaspăt clădirii. Are proprietăţi de reglare a umidităţii ce au efecte pozitive asupra condiţiilor atmosferice din cameră. Lemnul miroase frumos, arată bine şi se simte bine, astfel încăt are un efect pozivi asupra bunăstării noastre. Lemnul afectează în mod pozitiv toate simţurile noastre umane.

Fără limite asupra design-ului şi dimensiunii


Să ai în vedere relaţia dintre oameni, material şi mediu este foarte important când construieşti o casă. Folosind lemnul ca şi material principal de construcţie este alegerea potrivită datorită posibilităţilor sale de de design interminabile, de asemenea şi datorită proprietăţilor sale tehnice şi fizice de inegalat pentru case din lemn. La Mobina poţi să-ţi alegi casa de lemn ecologică din visele tale realizată pe nevoile tale specifice şi dezvoltată pentru locaţia în care va fi construită. Lemnul de calitate folosit de cei de la Mobina va produce cea mai înaltă acurateţe în construcţia unei case din lemn.