Case din Lemn - Jocul luminii si peisajul inconjurator

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCase de lemn
Ultima actualizareVineri 7 aprilie 2017
Vizualizari1012

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ideea de a avea o casa pe pamant, fie din lemn, fie din zidarie clasica merita sa fie dezvoltata mai ales daca natura inconjuratoare este generoasa, indiferent de zona geografica. Case din lemn - LOG HOME Vatra Dornei, Suceava, cea mai buna alegere. Daca aveti sansa ca terenul casei de vis sa beneficieze si de un peisaj deosebit, atunci va puteti considera pe deplin norocosi. Putem porni sa ne construim visul plecand de la interior la exterior, adica de la ce imagini vor reflecta ferestrele casei, la orice ora din zi, indiferent de anotimp.

Lumina si orientarea casei

Chiar si in cazul in care optam pentru o casa de lemn, adeseori dimensiunile terenului dicteaza si amplasarea, respectiv orientarea casei. Specialistii de la Log Home va pot ajuta sa analizati planurile casei in functie de destinatia fiecarei camere si dispunerea acestora fata de lumina solara. De exemplu, ar fi ideal sa beneficiem de o bucatarie luminoasa la primere ore, dar care sa nu devina un urias cuptor sub razele soarelui de la orele amiezei. Sau sa evitam amplasarea unor ferestre mari pe un perete orientat spre apus, fara ca fereastra ca atare sa poata beneficia de protectia unui pridvor sau balcon.

Alegerea proiectului de casa de lemn este un punct esential cand sfaturile proiectantului si ale constructorului conteaza. Genul acesta de expertiza este disponibil oricand si pentru orice probleme privind elaborarea proiectului si punerea sa in practica. Specialistii firmei Loghome va vor ajuta sa decideti pentru a avea un maxim de confort si pentru a beneficia din plin de peisajul inconjurator. Chiar daca veti construi o casa in mijlocul unei asezari deja formate, va putem indruma despre cum este mai bine sa decideti amplasarea ferestrelor, precum si a destinatiei camerelor.

Ferestrele si versatilitatea luminii

In esenta, subiectul acestui articol vizeaza un aspect complex al caselor de lemn – ferestrele si versatilitatea luminii. Nu numai pentru ca ferestrele sunt cele care ne aduc in casa lumina fara de care viata nu ar fi posibila, dar si pentru ca tot ele permit peisajului inconjurator sa dea valente speciale starilor noastre sufletesti, pentru fiecare zi a vietii noastre. Vom percepe si vom aborda o zi cu o stare mentala in acord cu felul in care prima raza de soare a zilei patrunde printr-o fereastra a casei noastre.

Putem trai in natura si ne putem contopi cu aceasta dupa cum decidem amplasarea ferestrelor. Cele verticale, inalte si dispuse in grupuri ne vor da impresia ca traim si respiram intr-o camera mult mai inalta. Cele dispuse in plan orizontal, alungite pe intregul perete, ne vor deschide o vedere panoramica, larga si cuprinzatoare asupra vecinatatilor. Un cumul dintre aceste doua variante sunt peretii conceputi cu suprafete vitrate supradimensionate, ideale pentru situatia cand peisajul merita integrat in totalitate. Experienta Loghome va sta la dispozitie.

Ferestrele, o plus valoare a caselor din lemn

Alegerea formei, dimensiunii si a dispunerii ferestrelor sunt elemente decisive si pot asigura o plus valoare proiectului unei case. Un atu al caselor de lemn este acela ca permit acest joc de forme si marimi, cu rezultate absolut uimitoare. Fatada unei case de lemn fara a avea nimic spectaculos, poate castiga enorm in ce priveste estetica exterioara, dar si confortul la interior, prin amplasarea inteligenta si non-conformista a volumului ferestrelor. Putem da vibratie prin lumina unei camere orientata spre nord si putem controla confortul unei camere orientata spre vest.