Care sunt avantajele de care te bucuri atunci când porți aparat dentar?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBucuresti, cabinet stomatologic, clinica stomatologica, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareMiercuri 24 noiembrie 2021
Vizualizari715

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aparatul dentar are un rol important în îmbunătățirea esteticii și sănătății zâmbetului. Acesta devine o necesitate pentru persoanele care au dinți înghesuiți, mușcătură incorectă, dinți strâmbi sau alte anomalii dento-maxilare, cum ar fi maxilarul aliniat greșit, care necesită să fie corectate prin tratament ortodontic.
Aparatul dentar trebuie purtat între 6 luni și 2 ani, în funcție de anomalia care trebuie corectată și de evoluția tratamentului. Acesta poate fi purtat la orice vârstă, la recomandarea medicului, însă cel mai indicat este să fie aplicat în stadii incipiente ale afecțiunilor pe care le poate corecta.

Un aparat dentar ieftin aplicat la clinica stomatologică Elveto Dent reprezintă o soluție modernă, avantajoasă din punct de vedere al costurilor și cel mai important, un tratament cu numeroase beneficii pentru sănătatea orală a unei persoane și pentru bunăstarea acesteia. Pacienții pot să aleagă din mai multe tipuri de aparate dentare, între care aparatul dentar mobil, aparatul dentar metalic, aparatul dentar safir și aparatul dentar invizibil.

Beneficii asigurate de aparatul dentar

Îndreptarea dinților

Aspectul îmbunătățit al danturii este probabil cel mai important avantaj pentru persoanele care poartă aparat dentar. Dinții sunt drepți, aliniați corect și nu mai sunt înghesuiți. Rezultatele apar diferit de la o persoană la alta, însă, în general, procesul de îndreptare a dinților nu ar trebui să dureze mai mult de doi ani. La clinica Elveto-Dent.ro atât pacienții copii, cât și adulți pot beneficia de aparat dentar, tratament ortodontic modern care permite corectarea poziției dinților. În general, anomaliile dentare (dinții strâmbi) au cauze ereditare, însă pot fi și dobândite din cauze funcționale.

Masticație îmbunătățită

Un alt avantaj al purtării aparatului dentar în situația unor anomalii dento-maxilare îl reprezintă îmbunătățirea funcției masticatorii. O poziție incorectă a dinților afectează masticația și în mod automat, digestia. Alimentele nu sunt mestecate corespunzător și digestia este îngreunată. De asemenea, înghițirea mâncării în bucăți prea mari poate provoca dureri de stomac. Pe lângă îmbunătățirea funcției masticatorii, aparatul dentar îmbunătățește inclusiv dicția. Atunci când dinții sunt poziționați mult prea în spate sau în față, este foarte posibil să apară probleme de dicție, care pot dispărea odată cu îndreptarea dinților.

Risc redus de apariție a cariilor

Aparatul dentar influențează nu numai estetica dentară, ci și sănătatea orală. Dinții drepți sunt ușor de curățat, deci igienizarea acestora este simplificată. De altfel, odată corectate anomaliile dentare, scade riscul de apariție a cariilor și de dezvoltare a unor afecțiuni gingivale. Dinții înghesuiți sunt greu de curățat și tocmai de aceea favorizează apariția plăcii bacteriene și în cele din urmă, a cariilor. După alinierea dinților, nu vor mai exista spații în care se depun resturi și care sunt greu accesibile în momentul periajului dentar.

Confort sporit

Pe lângă beneficiile estetice, aparatul dentar are un rol important pentru bunăstarea unei persoane. Anomaliile dentare și orice probleme de ordin stomatologic pot să afecteze grav încrederea în sine a unei persoane și dorința acesteia de a mai zâmbi sau de a mai comunica. Astfel, purtarea unui aparat dentar se va dovedi benefică inclusiv pentru confortul personal și pentru îmbunătățirea percepției despre sine.

În concluzie, aparatul dentar asigură o suită de avantaje de care copii sau adulti pot sa beneficieze, din dorința de a obține un zâmbet încântător!