Centrale pe peleți - soluții eficiente, economice și ecologice de la fornello.ro

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricentrale pe peleti
Ultima actualizareMiercuri 9 martie 2022
Vizualizari348

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tot mai multe persoane caută soluții energetice pentru casa lor ce sunt eficiente și eco friendly. Astfel, centralele pe peleți au căpătat tot mai multă popularitate, în special pentru cei ce locuiesc la case unde racordarea la gaze naturale nu este posibilă. Astfel de centrale termice pe combustibil solid prezintă numeroase avantaje, fiind nu numai performante, ci și economice și prietenoase cu mediul înconjurător. Cererea pentru astfel de centrale fiind atât de mare a împins producătorii să ofere publicului sisteme inovatoare de încălzire, ce oferă un grad înalt de confort și care consumă mai puține resurse decât alte sisteme de încălzire.
Din acest articol veți descoperi care sunt avantajele centralelor pe peleți, iar pe fornello.ro veți găsi unele dintre cele mai performante modele de pe piață la ora actuală.

De ce reprezintă centrala pe peleți o soluție optimă de încălzire

Peleții sunt considerați a fi un combustibil ieftin, o sursă de energie verde, regenerativă și mult mai ușor de utilizat și depozitat decât lemnele. Peleții au o putere calorică mai mare decât lemnele deci veți consuma mai puține resurse și faceți economii financiare și pentru achiziție, transport și nici nu mai trebuie prelucrați precum lemnul. În urma arderii peleților rezultă foarte puțin fum și un nivel minim de dioxid de carbon. După ardere, cenușa colectată poate fi utilizată în îngrășăminte pentru plante, fiind bogată în minerale. Spre deosebire de o centrală termică pe gaz, o centrală termică pe peleți va aduce un consum cu până la 30% mai mic.

Alte avantaje:

  • Peleții sunt bine comprimați, au o densitate ridicată și un nivel scăzut de umiditate, iar asta înseamnă că arderea lor se va face la temperaturi mai mari, deci încălzirea va fi eficientă în întreaga locuință.
  • Un motiv pentru care persoanele evită instalarea centralelor pe combustibil solid, este că au impresia că vor fi greu de întreținut și trebuie să depună efort constant. Însă, în cazul centralelor pe peleți, acestea au o autonomie foarte mare, pot fi programate astfel încât să funcționeze în anumite intervale orare și vor consuma numai cantitatea de peleți necesară. Asta înseamnă că nu trebuie să alimentezi des cazanul cu peleți, de regulă doar o dată pe săptămână. Noile modele de centrale pe peleți asigură deci un confort sporit în utilizare.
  • Deși investiția inițială într-un cazan pe peleți este ceva mai costisitoare, aceasta va fi amortizată în puțin timp, iar apoi vei avea parte de o sursă de încălzire mai economică decât o centrală electrică, pe gaz, pe lemne sau pe motorină.
  • Tehnologia acestor centrale pe peleți este la un nivel înalt. Dacă spre exemplu pentru aprinderea unei sobe sau a unui șemineu pe lemne trebuie să te ocupi manual de acest lucru, nu este cazul când vine vorba de centrale pe peleți. Acestea au panou de comandă, poți seta programe de ardere, poți seta intervalul orar când să funcționeze la o intensitate mai mică. Astfel de centrale sunt bazate pe tehnologii inteligente ce controlează arderea, reducând automat cantitatea de peleți atunci când cazanul se apropie de temperatura setată.

Descoperă pe fornello.ro cazane pe peleți Fornello


Veți găsi pe site unele dintre cele mai performante soluții de încălzire pe bază de peleți de la Fornello, inclusiv pachete complete, la prețuri variate. Totodată, pe fornello.ro veți găsi și alte soluții energetice verzi pentru locuință, cum ar fi panouri solare, termoșeminee, pompe de căldură, dar și obiecte sanitare, țevi și fitinguri, produse de bricolaj. Astfel de sisteme energetice vor aduce economii substanțiale lunare și au o viață îndelungată.

Contact:

office@conbetaconstructii.ro

0337401310
0749247061
0744504970
0744771505