Atractii in Romania

Atractii in Romania

Detalii

CategoriiTurism
Taguricazare, Delta Dunarii, Maramures, pensiune, Pescuit, Romania, vacanta
Ultima actualizareLuni 1 iulie 2019
Vizualizari1083

Voteaza & Distribuie

Descriere

Romania este casa traditiilor unice, a peisajelor minunate pe care nu ai cum sa le revezi in alta parte si a padurilor salbatice, inca neexplorate de om. De asemenea, tara noastra se poate lauda cu o reputatie legata de oamenii prietenosi si ospitalieri, deschisi la minte si la inima. Toate aceste lucruri pozitive legate de Romania fac din aceasta natiune un loc grozav de vizitat. Fie ca esti roman plecat din tara la munca in strainatate, fie ca esti inca locuitor al tarii, trebuie numaidecat sa vizitezi mai intai atractiile acesteia, inainte de a pleca in excursii si concedii peste hotare.

Chiar daca cu cativa ani in urma intrebai strainii daca stiu unde este Romania sau pentru ce este cunoscuta aceasta tara si acestia iti spuneau ca nu stiu, in zilele noastre patria ne este cunoscuta pentru mai multe lucruri decat pentru ca ar fi crescut niste legende ale sportului. Chiar daca este o tara relativ mica pe langa celelalte natiuni europene, Romania tot este cunoscuta pentru Marea Neagra, pentru Delta Dunarii si pentru manastirile sale nemaintalnite in alta parte. Cateva zone din Romania insa merita o atentie deosebita.

Delta Dunarii

Persoanele care au mers peste tot in lume in concedii si vizite, sustin ca nimic nu este la fel ca o excursie in aceasta locatie. O simpla cautare, de genul „excursii Delta Dunarii” iti demonstreaza ca popularitate acestui loc este tot mai ridicata. Se spune ca este un loc ce nu poate fi uitat cu usurinta. Peisajul minunat este format de catre Dunare dupa o calatorie lunga de 2869 de kilometri din Germania si pana la Marea Neagra. Dunarea, in cursul sau, aduna fluxurile a mai multor ape din zece tari diferite. De aceea, la capatul sau, acopera o suprafata de 2681 de kilometri patrati care se inmultesc si mai tare de la an la an, datorita tonelor de depozite de aluviuni aduse de rau.

Daca vei merge in Delta Dunarii, vei fi surprins sa descoperi peste 1200 de specii diferite de plante, asta pe langa cele peste 300 de specii de pasari, ceea ce constituie biodiversitatea cea mai cunoscuta din Europa. O excursie in aceste locuri poate fi o binecuvantare, dar pentru asta va trebui sa iti gasesti cazare si sa te documentezi din timp despre tot ceea ce poti face acolo.

Maramures

Si zona Maramuresului este un loc foarte vizitat si admirat de toata lumea, atat de romanii din celelalte colturi ale tarii, cat si de strainii aflati aici in vizita. Cel mai bun moment in care sa mergi in Maramures este fie iarna, fie primavara, insa si vara ai ce vizita si de ce te bucura. In timpul sarbatorilor de iarna, oamenii pastreaza inca traditia straielor populare si poarta masti cu diferite semnificatii din popor care reprezinta fiinte supranaturale.

In timpul primaverii, in special in perioada Sfintelor Pasti, in Maramures poti vedea oameni imbracati in port popular mergand la biserica si bucurandu-se de tot ceea ce au. Spre exemplu, in Sapanta, sat de acum cunoscut de multa lume, se afla Cimitirul Vesel. In acest cimitir, toate pietrele funerare si crucile sunt imprimate cu poeme si desene ce reprezinta povesti despre oamenii inmormantati acolo. Pentru acest lucru, cimitirul in cauza este un loc unic si, culmea, chiar amuzant in stilul sau. Nu merita de vizitat?

Daca sunteti intereseati de excursii exotice va invitam sa accesati site-ul ikaturism.ro