Avatar, ca parc tematic de distractii

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1887

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avatar, filmul 3D al lui James Cameron, a adus incasari de peste 2 miliarde de dolari, dupa o investitie de aproximativ 500 de milioane de dolari – cea mai mare si riscanta din istoria Hollywoodului – si se asteapta o urmare a filmului, in regia aceluiasi perfectionist, Cameron.
avatar


lumea avatarDar pentru ca Avatar reprezinta o asemenea atractie irezistibila, corporatia Walt Disney se pregateste sa deschida un parc de distractii pe tematica din film. Construirea noului parc de distractii va incepe in 2013, in Orlando, Florida, si din datele preliminare se estimeaza ca intregul proiect va costa 400 de milioane de dolari. Disney sugereaza ca in caz ca acest parc va avea succes, ar putea construi replici de-ale sale in mai multe tari din intreaga lume.James Cameron a facut in ultima vreme declaratii din care reiese ca ar lucra, de fapt, la inca doua „sequels" ale Avatarului, acestea urmand sa fie filmate in acelasi timp. El a afirmat ca acordul semnat cu Disney ii ofera sansa de a „merge dincolo de limitele actuale ale inovatiei tehnice si relatarii epice experimentale". Dupa Cameron, cei care-si vor lua bilete de intrare la parcul de distractii Disney„vor avea sansa de a vedea, auzi si atinge lumea din Avatar."Potrivit unor surse din cadrul corporatiei, expertii angajati de ea estimeaza la cinci ani timpul de construire a parcului de distractii. Desi personajul ei a murit in primul Avatar, actrita Sigourney Weaver a declarat ca va reveni in film. „Nu va temeti, ma intorc", afirma ea, parafrazandu-l pe Terminator. Personajul ei, botanista Grace Augustine, este ranita mortal in lupta din finalul filmului, dar cum spune si James Cameron,„nimeni nu moare intr-o productie science-fiction".Actrita dezvaluie faptul ca regizorul i-a explicat, in mare, tema celor doua serii din Avatar care vor urma si ca le gaseste absolut irezistibile. Dupa unele relatari, ar putea fi, pana la urma, vorba de o trilogie, adaugata filmului original, in cazul in care primele doua „sequels" obtin cel putin 1 miliard de dolari la box-office. Deocamdata, din surse de la Hollywood, se stie ca a inceput lucru la scenariu, dar nu se stie cand vor incepe filmarile propriu zise.


Cameron a afirmat, in 2010, la ceremonia decernarii premiilor Oscar, ca daca ar fi sa se apuce imediat de productia urmatoarei serii din Avatar, acest lucru nu s-ar putea petrece mai repede de trei ani. Ulterior, el a confirmat ca Avatar 2 a putea fi prezent in salile de cinema din Craciunul anului 2014.


Pana atunci, Disney se va folosi din plin de studierea efectelor speciale din Avatar pentru a recrea lumea de pe Pandora, planeta pe care incearca sa o colonizeze oamenii, si pentru a oferi ambianta necesara „scufundarii" publicului intrat in parcul de distractii in ambianta fantastica imaginata de Cameron. Perceptia nu va fi doar la nivel vizual, in 3D, ci si la nivelul interactiunii directe cu elemente din Avatar, pentru ca experienta sa fie de neuitat.


Potrivit unor studii efectuate de expertii angajati de regizor, scenele cele mai de succes din film nu au fost cele de lupta, ci cele cu creaturile de pe Pandora, cu lectiile de zbor pe Icani si padurea tropicala pandoriana, noaptea. Acestea vor fi folosite din plin in noul parc de distractii.


Proiectul Disney va oferi publicului sansa de a trai aceste lucruri prin experienta directa. Cameron a pariat din greu pe succesul filmului sau si a castigat. Mai precis, el a devenit cel mai bogat personaj de la Hollywood (valabil pentru anul 2010), obtinand de pe urma filmului 257 de milioane de dolari. El a dezvaluit ca are intentia de a filma urmatoarele serii Avatar in acelasi fel.