Afla mai multe multe despre cum functioneaza o nacela

Detalii

CategoriiRegional
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 25 mai 2022
Vizualizari630

Voteaza & Distribuie

Descriere

O nacela de lucru este un utilaj folosit pentru a asigura accesul temporar al persoanelor sau echipamentelor in zone inaccesibile, la inaltime. Platformele de ridicare sunt o componenta importanta a desfasurarii si finalizarii multor proiecte de constructie. Cu toate acestea, avand in vedere dimensiunea, scara si structura acestui tip de echipamente, acestea pot prezenta, de asemenea, un risc substantial si pot avea un prejudiciu grav daca nu se respecta masurile de siguranta eficiente.

Cu aceasta nacela, de dimensiuni reduse, operatorii pot lucra in apropierea cladirilor sau in jurul obstacolelor si pot accesa deasemenea actiuni de mentenanta, service, intretinere, constructii usoare, amenajari, instalatii electrice la inaltime de pe culoar sau alte zone aglomerate, in interiorul cladirilor industriale, depozitelor, halelor, cladirilor publice de medii si mari dimensiuni.

Platforma aeriana este un aliat excelent pentru efectuarea de lucrari de reparatii la liniile telefonice si nu numai. Punctele de telefonie, precum si stalpii de electricitate, sunt deseori supusi unor defectiuni cauzate de vreme sau de pasari. Platformele aeriene fac posibila efectuarea rapida si sigura a lucrarilor de restaurare, chiar si la altitudini mai mari.

Ce caracteristici conteaza in alegerea unui nacele electrice?

Pentru ca utilajul ales sa se potriveasca in totalitate cu scopurile tale de utilizare este important sa cunosti toate specificatiile tehnice de baza ale acestuia:

  • Tipul motorului. O alta clasificare a nacelelor este in functie de tipul motorului, aici avem de ales dintre modelele electrice sau pe combustibil (motorina sau benzina).
  • Inaltimea necesara. Printre cele mai populare modele de nacele deosebim utilaje pentru lucrari la 10 – 20 de metri inaltime si peste, cu regim automat sau manevrabil.
  • Locul lucrarilor. Pentru lucrari de reparatie si finisare in interior, iti recomandam sa alegi o nacela PRB sau cu verticala, iar daca totusi planifici sa o utilizezi pentru activitati la aer liber, optiunea potrivita vor fi modelele cu motor cu ardere interna (Diesel sau pe benzina).

Utilizarea unui utilaj de acest calibru este, de fapt, foarte frecventa, in special pentru acele locuri de munca care implica ridicarea lucratorilor impreuna cu materiale si diverse instrumente. Datorita acestei platforme, este posibil sa se faciliteze operatiunile, punand siguranta pe primul loc.

Exista diferite tipuri de nacele aeriane si majoritatea sunt echipate cu un motor si un camion care permit utilajului sa inceapa sa lucreze prin intermediul comenzilor. In prezent, utilizarea platformelor aeriene este extrem de practica si accesibila. In loc sa cumparati aceste utilaje de operare, puteti opta pentru inchirierea lor, economisind sume de bani cu adevarat substantiale.

De ce ai alege sa folosesti o nacela?

Folosirea unei nacele este benefica in orice tip de activitati, indiferent daca sunt exterioare sau interioare:

  • Daca ai nevoie de suprafata mai mare de lucru sau de capacitate sporita de ridicare. Toate nacelele tip foarfeca sunt prevazute cu o extensie pentru suprafata de lucru pe lateral pentru a suplimenta frontul de lucru si pentru a asigura un minim de acces lateral.
  • Daca ai nevoie de un motor puternic de propulsie. Aceasta situatie se intalneste destul de des in santier. Fiind in pozitie de deplasare, o nacela foarfeca se poate deplasa pe rampa cu inclinatie de pana la aproape 50%.
  • Pentru operatiuni care au grad mare de repetitie, nacela de tip foarfeca este mult mai folositoare.
  • Poti folosi nacela foarfeca pentru diferite conditii in santier: acces restrictionat, putin spatiu, teren necompactat, obstacole aeriene.

Nacelele tip foarfeca ofera pozitii si mobilitate diferite de lucru in zeci de aplicatii diferite. Pentru o recomandare exacta asupra utilajului cel mai potrivit pentru fiecare client in parte, este necesara intelegerea modului de lucru si a caracteristicilor care definesc o nacela.

Care sunt avantajele de a apela la nacele?

Exista situatii in care avem nevoie sa efectuam diverse operatiuni si activitati la inaltime. Astfel de situatii pot fi foarte diferite: intretinerea fatadei unei cladirii sau unui sediu de firma.

Primul mare avantaj se refera la costurile reduse atunci cand vorbim de nacele de inchiriat comparativ cu costul de a achizitiona o astfel de platforma autoridicatoare. Practic costurile cu aceste nacele de inchiriat vor aparea doar atunci cand vei avea nevoie de astfel de utilaje. Un alt mare avantaj de care beneficiezi atunci cand apelezi la firmele de inchirieri nacele PRB se refera la faptul ca nu vei avea nevoie decat de un singur angajat care sa efectueze operatiunile de care ai nevoie la inaltime.

Mai mult decat atat, pentru a putea manevra o platforma autoridicatoare este nevoie de o serie de autorizatii. Ei bine, atunci cand apelezi la o firma specializata in inchirieri nacele nu vei avea nevoie de aceste autorizatii odata ce firma respectiva detine toate autorizatiile necesare.

Ajungem si la avantajul de a economisi sume importante de bani prin faptul ca mentenanta nu este necesara din vreme ce apelezi la nacele de inchiriat doar atunci cand ai nevoie de un astfel de utilaj.