6 unelte agricole care-ti fac munca mai usoara

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimotocoase, unelte
Ultima actualizareVineri 7 mai 2021
Vizualizari399

Voteaza & Distribuie

Descriere

Munca in agricultura presupune foarte multe eforturi, iar din acest motiv este nevoie de utilaje care sa execute etapele de lucru cu precizie si intr-un timp cat mai scurt. Utilajele si uneltele agricole care te pot ajuta in acest sens depind foarte mult de tipul lucrarilor pe care le realizezi, insa daca ar fi sa facem un top al acestora, iata care ar fi optiunile.

Motocoasele

Lucrarile agricole de primavara, dar si cele din timpul anului, au in vedere de cele mai multe ori curatarea terenului inainte de cultivarea efectiva. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de dispozitive autonome, special create pentru a acoperi intreaga gama de nevoi. Pentru aceasta poti folosi motocoase de la Cezo.ro care iti vor oferi posibilitatea de a taia iarba si de a curata arii mari de teren, astfel incat acesta sa ramana curat, gata pregatit pentru lucrarile agricole urmatoare. Motocoasele au sisteme automate de taiere, care permit curatarea zonelor de iarba inalta sau de arbusti mici, astfel incat suprafetele sa ramana line si lipsite de vegetatie care ar putea influenta cresterea plantelor cultivate.

Scarificatorul

Aceasta unealta este responsabila de oxigenarea pamantului prin taiere si decupare pe portiuni mici, lucru care ajuta foarte mult terenul in ceea ce priveste reimprospatarea. O data cu trecerea scarificatorului, resturile vegetale sunt taiate cu ajutorul unor cutite, iar traseul acestora duce spre un sac colector, foarte usor de manevrat si manipulat.

Trimmerele

Aceste utilaje sunt folosire de asemenea pentru taierea ierbii, insa spre deosebire de motocoase, care functioneaza majoritar pe benzina, au alimentare pe baza electrica. Din acest motiv trimmerele sunt destinate cel mai adesea lucrarilor efectuate in gradini situate in imediata vecinatate a caselor, deoarece au nevoie fie de acumulatori incarcati, fie de electricitate la indemana. Trimmrele pot taia cu usurinta iarba, lasand in urma suprafete curate si elegante, fara sa altereze structura terenului tocmai datorita discutilor de taiere care sunt special concepute pentru a fi reglate corespunzator nevoilor tale.

Plugul

Dupa ce suprafetele de teren sunt curatate, este randul plugului sa intre in actiune. Spre deosebire de deceniile trecute, cand plugul era o improvizatie sau o masinarie rudimentara, in prezent poti folosi pluguri cu caracteristici tehnice foarte bune, care se ataseaza unui tractor, cu scopul de a pregati terenul. Tractorul este de fapt inima intregii operatiuni, deoarece acesta va avea legatura cu aproape toate utilajele folosite in agricultura, majoritatea dintre acestea montandu-se ca extensie a sa. Tractorul este eficient pentru ca inlocuieste de fapt animalele folosite pentru tractiune, drept pentru care si munca este eficientizata, procesele devenind mai usor de realizat si intr-un timp cu mult mai scurt.

Semanatoarea

Pentru a putea beneficia de recolte este mai intai nevoie sa plantezi. Semanatoarea este un utilaj agricol care substituie de fapt nevoia unui om care sa realizeze aceasta etapa, iar semanatoarele moderne ofera atat posibilitatea semanarii liniare in plan, cat si punctual, in functie de cuiburile in care urmeaza sa fie amplasata samanta. Combina Combina este utilajul folosit pentru recontare, fiind un dispozitiv sau un echipament de mari dimensiuni, ce permite delimitarea produsului finit de resturile de iarba. Combinele au diferite capacitati si este necesar sa fii atent atunci cand alegi combina potrivita astfel incat aceasta sa se potriveasca cerintelor tale.

Lucrarile agricole nu sunt punctuale si nu se petrec o data pe an. Din contra, in decursul unui an intreg are loc pregatirea terenului pentru plantare, pentru semanare si abia in final urmeaza procesul de recoltare. Pentru a respecta aceste etape este nevoie de utilaje performante, de calitate, care sa te ajute sa realizezi lucrarile in timp util, cu cat mai putin efort si de asemenea cu costuri reduse.

Sursa foto: unsplash.com/photos/LTMaAwxanGk