6 motive pentru a folosi panourile de gard la împrejmuirea curții

6 motive pentru a folosi panourile de gard la împrejmuirea curții

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurigarduri
Ultima actualizareMiercuri 1 iulie 2020
Vizualizari286

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gardul pentru împrejmuirea curții are rolul de a proteja și a asigura intimitatea. Există numeroase variante din care poți alege, precum panouri de gard, gard din lemn, gard din beton, ori gard din PVC. Panourile de gard sunt printre cele mai populare opțiuni de împrejmuire. În acest articol, îți explicăm motivele pentru care din ce în ce mai mulți proprietari fac această alegere.

6 motive pentru a folosi panourile de gard la împrejmuirea curții

1. Panourile de gard cum sunt cele pe care le găsești pe https://mathaus.ro/c/panouri-gard/1261 sunt realizate dintr-un material foarte rezistent (oțel sau aluminiu), ce asigură securitatea proprietății împrejmuite.

2. Sunt durabile, păstrându-și proprietățile și aspectul uniform și îngrijit pentru mult timp. În trecut, cea mai des folosită variantă era gardul din lemn, însă acesta nu este longeviv, trebuie înlocuit la fiecare câțiva ani și necesită reparații periodice și costisitoare.

3. Panourile de gard sunt ușor de montat cu ajutorul unor cleme speciale. În plus, pentru că sunt destul de subțiri, acestea sunt simplu de manevrat, transportat și depozitat.

4. Fiind realizate din oțel sau aluminiu, aceste panouri sunt rezistente împotriva agenților anticorozivi (nu ruginesc).

5. Sunt rezistente la factori extern precum deformări sau șocuri.

6. Găsești pe piață panouri de gard de diferite dimensiuni, modele și culori. De asemenea, poți vopsi chiar tu gardul în culoarea dorită. Așadar, poți alege panourile care se potrivesc cu aspectul curții și al casei.
Reguli pentru construirea unui gard Este important să știi că legea prevede că orice gard ce împrejmuiește o proprietate să aibă o autorizație de construcție. Prin urmare, vei avea nevoie de un proiect făcut de arhitect. În marea majoritate a cazurilor, gardul va avea nevoie și de o fundație, motiv pentru care este văzut ca o construcție de sine stătătoare, care asemenea unei clădiri, se supune unor anumite reguli. Gardul trebuie să se armonizeze architectural cu locuința, iar dacă este ridicat înspre stradă, are efect public, estetic și trebuie să se supună unor normative.

Legea nr.50/1991 vorbește despre aceste reglementări, menționând că autoritățile locale sunt cele responsabile de reglementările privind proiectarea și executarea construcțiilor. Înălțimea maximă sau minimă a unui gard sau vizibilitatea din stradă a curții pot fi impuse de primării în conformitate cu stilul de construire din regiunea respectivă și cu planul urbanistic general. Așadar, pentru a afla care sunt regulile pe care trebuie să le respecți în localitatea ta atunci când vrei să construiești un gard, cel mai bine este să te adresezi autorităților locale.

Sursa foto: pixabay.com/photos/grid-wire-mesh-stainless-rods-826831/