4 variante accesibile pentru împrejmuirea unui teren

4 variante accesibile pentru împrejmuirea unui teren

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurigarduri
Ultima actualizareLuni 23 august 2021
Vizualizari91

Voteaza & Distribuie

Descriere

Știai că din punct de vedere legal ești obligat să îți împrejmuiești terenul pe care urmează să construiești? Împrejmuirea terenului este necesară pentru a-ți proteja proprietatea, dar și pentru a delimita teritorial suprafețele. Așadar, dacă ești în căutare de variante accesibile de împrejmuire, iată câteva propuneri care pot fi eficiente.

Împrejmuiri din plasă de gard

Cele mai comune delimitări spațiale se fac adesea folosind plasa de gard împletită. Aceasta permite vizibilitatea, în vreme ce indică în mod clar faptul că dincolo de gard există o proprietate privată, pe care niciun străin nu are dreptul să se afle. Gardurile realizate din plasă de gard îți oferă avantajul rezistenței în timp, drept pentru care nu va trebui să te grăbești cu definitivarea unui gard nou. Poți folosi la fel de bine și acest tip de împrejmuire, pentru că plasa de gard rezistă foarte bine la influența factorilor meteorologici, dar și la șocuri mecanice.

Pentru a construi un astfel de gard vei avea nevoie de stâlpi pentru gard zincat, pe care să îi fixezi în beton și de care să legi plasa, dar și de capace pentru acoperirea stâlpilor. Împrejmuirile din plasă de gard sunt utile și pentru grădina ta, pentru delimitarea anumitor suprafețe, cum ar fi zonele speciale pentru animale de curte sau zonele în care traficul nu este permis, precum zonele cultivate. Gardurile din plasă de gard sunt ușoare, sunt structuri rigide datorită prinderii eficiente pe stâlpi și pot fi realizate în orice configurație datorită dimensiunilor generoase ale plasei de gard.

Împrejmuiri cu garduri din lemn

Ca soluție provizorie mai poți folosi garduri din lemn, cu specificația că acestea nu sunt la fel de rezistente ca gardurile din plasă. Lemnul este un material care nu reacționează foarte bine la umiditate și nici la variații foarte mari de temperatură. Lemnul prezinta modificari ale fibrelor, se contractă și se dilată când este expus factorilor termici, și, în plus, poate fi atacat de cari. Pe de altă parte, lemnul oferă delimitări elegante care nu permit vizibilitatea din exterior, iar ca măsură de protecție poți vopsi lemnul pentru a-i asigura acestuia o oarecare rezistență.

Garduri din fier forjat

Aceste tipuri de împrejmuiri sunt permanente, fiind realizate pe dimensiuni, conform cerinței tale. Poți opta încă de la început pentru împrejmuiri de acest tip, însă va trebui să fii sigur de limitele spațiului de care dispui tocmai pentru a avea certitudinea că nu trebuie să muți ulterior întregul ansamblu sau să îl modifici. Gardurile din fier forjat sunt o soluție estetică și durabilă de împrejmuire, însă și costurile sunt pe măsură, pentru că vorbim despre produse realizate pe comandă, în funcție de un tipar individual. De aceea, înainte de definitivarea efectivă a structurii de închidere, este indicat să ai în vedere realizarea unei împrejmuiri temporare.

Garduri din tablă pentru împrejmuire

Tabla este un material ușor, rezistent la condiții atmosferice dificile, care poate delimita rapid și eficient suprafețele. Ca și în cazul gardurilor de plasă, este necesară dispunerea tablei pe o structură cu stâlpi și reazeme, astfel încât acest lucru să conducă la o rigidizare a suprafeței. Tabla, însă, nu are rezistență mecanică, iar faptul că se îndoaie ușor este un minus peste care adesea beneficiarii nu pot trece. Totuși, ca soluție provizorie de împrejmuire pot fi folosite și delimitările cu ajutorul acestui material.

O împrejmuire corectă a proprietății tale împiedica accesul animalelor sau persoanelor străine și îți oferă confortul de a te bucura în siguranță de proprietatea ta. Aleg,e așadar, un sistem potrivit de împrejmuire care să îți ofere acest beneficiu și care să reprezintă o investiție pe termen lung.

Sursa foto: unsplash.com/photos/4vzYQAuMcMA