4 provocari ale alaptarii si cum sa le depasesti

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2760

Voteaza & Distribuie

Descriere

alaptareaSe stie ca alaptarea ofera cea mai buna nutritie pentru copilul tau. Expertii sunt de acord ca este ideal sa-l alaptezi pe bebelus timp de sase luni. Inainte de anii 30, toti bebelusii erau alaptati, dar, o data cu inventarea formulei de lapte, femeile au putut sa aleaga metoda de hranire a bebelusilor lor.


Acest lucru a determinat aparitia unor provocari legate de alaptare care par insurmontabile. Iti prezentam mai jos o serie de provocari cu care se confrunta mamele care alapteaza si metode de a le depasi.

1. Stigmatul societatii. Chiar daca nu iti vine sa crezi, acesta este principalul motiv pentru care mamele renunta la alaptare. Unii oameni vad aceasta parte a vietii inacceptabila din punct de vedere social.

2. Mameloane invaginate. Timpul potrivit pentru corectarea acestei probleme este inainte sa nasti, dar exista unele solutii daca nu realizezi ca mameloanele sunt invaginate dupa nastere Medicul poate sa-ti arate niste exercitii care vor usura alaptarea.

3. Inflamare. Daca sanii tai sunt umflati si te dor, exista sanse ca acestia sa fie inflamati. Aceasta problema iti cauzeaza cateodata si febra. Inflamarea sanilor cauzeaza aplatizarea mameloanelor, facand dificila alaptarea copilului. Cel mai bun tratament este sa-ti golesti sanii prin pomparea laptelui sau prin hranire. Masajul sanilor reduce inflamarea si disconfortul.

4. Limba fixata sau anchiloglosia. Aceasta este o boala in care tesutul care ataseaza limba de planseul cavitatii bucale este anormal de scurt, facand dificila alaptarea. In plus, aceasta problema poate cauza rani mameloanelor. Din fericire, acest defect se poate cauza printr-o scurta vizita la medic. Bebelusii pot sa fie alaptati mult mai bine dupa efectuarea acestei proceduri de corectare.