Uși rezistente antifoc: 7 motive să le alegi

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriusi
Ultima actualizareVineri 23 aprilie 2021
Vizualizari424

Voteaza & Distribuie

Descriere

Incendiul reprezintă o amenințare semnificativă pentru orice tip de proprietate - rezidențială, comercială și industrială. Toți cei care folosim sau ocupăm orice clădire avem dreptul să ne așteptăm că vom fi protejați în siguranță în cazul izbucnirii unui incendiu. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna valabil. Ceva poate eșua în cuprinsul unei clădiri, ori cu dispozitivele de siguranță la incendiu, și se poate produce o tragedie, provocând rănirea gravă sau chiar moartea.

Pentru a nu avea parte de asemenea evenimente nedorite și neașteptate, trebuie să instalezi uși rezistente la foc care pot rezista la temperaturi ridicate fără a se prăbuși sau a permite focului să pătrundă. Ușile de incendiu fac parte din sistemul pasiv de protecție împotriva incendiilor al unei clădiri, o cerință astăzi esențială pentru multe clădiri publice, birouri și fabrici. Iată 7 motive importante pentru care ai nevoie de o ușă adecvată împotriva incendiilor pentru clădirile tale.

1. Siguranță

Ușile clasificate la foc sunt o parte intrinsecă a fiecărui model de protecție împotriva incendiilor și servesc pentru a menține oamenii în siguranță în cazul apariției unui incendiu. Ușile de incendiu funcționează pentru a opri focul și fumul să se răspândească rapid și să intre în zone izolate, cum ar fi ieșirile de incendiu și coridoarele, unde oamenii ar putea fi prinși. În acest fel, o ușă de incendiu este cea mai importantă măsură de protecție pentru salvarea de vieți în timpul unui incendiu.

2. Conservarea clădirilor

Ușile rezistente la foc sunt, de asemenea, vitale în protejarea unei clădiri, prevenirea răspândirii focului (și a fumului) în structură și provocarea unor daune extinse și costisitoare ale clădirii. Ușile anti-incendiu articulate și ușile anti-incendiu glisante vor opri, de asemenea, transferul unui incendiu în clădiri, proprietăți sau medii adiacente. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, efectele ar putea fi devastatoare, provocând daune suplimentare altor clădiri și, de asemenea, dăunând vieților, animalelor și vegetației. Pur și simplu, ușile anti-incendiu reduc la minimum posibilele daune și asigură liniștea sufletească.

3. Gestionarea incendiilor pentru clădiri cu mai multe etaje

În caz de incendiu, ușile specializate cu creștere a temperaturii vor limita, de asemenea, transferul de căldură din foc, ceea ce înseamnă că cealaltă parte a ușii de incendiu nu va fi afectată. Aceste tipuri de uși pot fi comune în clădiri cu mai multe etaje sau clădiri cu ieșiri „orizontale”. Acest lucru este important pentru menținerea siguranței ocupanților și înseamnă că aceștia pot ajunge în siguranță la ieșirile de incendiu, chiar și atunci când focul este situat pe podeaua de deasupra lor.

4. Conformitatea legală

În afară de beneficiile sale de siguranță, este posibil să ai și o cerință legală de instalare. În România există legislație strictă și specifică în ceea ce privește ușile antifoc. În calitate de proiectant, arhitect, constructor, instalator sau proprietar, este foarte important să te asiguri că toate ușile și cadrele ignifuge respectă reglementările autohtone (și de stat) în ceea ce privește grosimea, materialul, încadrarea, configurația, cerințele de intrare / ieșire și semnalizarea ușii. A face acest lucru înseamnă obținerea certificatelor potrivite, evitarea sancțiunilor grave și, în general, asigurarea unui mediu sigur și de încredere pentru clienții / ocupanții dumneavoastră.

5. Ieșiri ușoare

Ușile antifoc facilitează, de asemenea, scăparea oamenilor dintr-o clădire dacă apare un incendiu. Toate ușile ar trebui să fie clar marcate cu semnalizarea corectă, ceea ce face mai ușor pentru oameni să identifice unde să meargă în caz de incendiu. Ușile antifoc ar trebui, de asemenea, să se închidă automat, astfel încât evadarea persoanelor să fie cât mai rapidă posibil. În practică, ușile antifoc cu un canat sunt cele mai întâlnite.

6. Protecție cuprinzătoare împotriva incendiilor

Ușile rezistente la foc sunt doar o componentă a unui plan cuprinzător de protecție împotriva incendiilor pe care ar trebui să îl adopți pentru toate clădirile tale. Ieșirile împotriva incendiilor sunt extrem de importante în protejarea atât a oamenilor, cât și a clădirii și este crucial ca ușile corecte de incendiu să contribuie semnificativ la sistemul tău de protecție.

Celelalte elemente ale planului de protecție împotriva incendiilor pot include alarmele de fum și de incendiu (automate / manuale), stingătoarele, furtunurile de incendiu, hărțile de evacuare / evacuare a incendiilor și semnalizarea corectă a ușii de incendiu. Proprietarii ar trebui, de asemenea, să efectueze instruiri și exerciții de prim ajutor în caz de incendiu și exerciții și audituri interne regulate pentru a se asigura că ieșirile de incendiu rămân libere în orice moment.

7. Izolare fonică

În afară de siguranță, ușile cu destinație specială antifoc se pot proiecta la comandă, potrivit și cerințelor tale acustice. Aveți o mașină puternică și zgomotoasă în spațiul tău de lucru? Nu-ți faceți griji, ușile antifoc sunt capabile să ofere o izolare acustică eficientă.

Sursă foto: freepik.com