Top 5 stiluri de design interior la modă în 2022

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricanapele, design de interior
Ultima actualizareMiercuri 6 aprilie 2022
Vizualizari511

Voteaza & Distribuie

Descriere

De la interesul crescut pentru materialele naturale și piese de mobilier durabile, la nuanțele neutre și spații multifuncționale, tendințele în design interior în 2022 propun decoruri armonioase, confortabile și pline de căldură. Ținând cont de propunerile designerilor de interior, există câteva stiluri de amenajare care excelează în a încorpora toate aceste tendințe de design interior din acest an.

Prin urmare, dacă ești în plin proces de (re)amenajare a locuinței, ți-am pregătit în rândurile următoare un top al stilurilor de design interior la modă în 2022. Te invităm să le descoperi și să le abordezi, în funcție de preferințe, în amenajarea casei tale!

1. Stilul minimalist
Influențat de mișcarea artistică minimalistă a anilor 60’-70’ și inspirat de filozofia zen, stilul minimalist exprimă conceptele modernismului într-o manieră cât se poate de simplă, ceea ce îl clasează în topul preferințelor designerilor de interior. Și cum senzația de confort a devenit una dintre tendințele esențiale în ultimii ani, minimalismul rămâne în continuare un stil popular de amenajare, mai cu seamă că oferă o estetică ce are la bază eficiența designului.

Dacă dorești să abordezi și tu acest stil de design interior, îți sugerăm să te orientezi spre menținerea elementelor la un nivel minim, o depozitare ascunsă, o canapea modernă în living, piese de mobilier în linii fine, culori în tonuri silențioase, accente de culoare și o cantitate generoasă de lumină naturală, pentru a menține interiorul locuinței ușor și dinamic.

2. Stilul vintage
Mobilierul și decorațiunile în stil retro se numără printre tendințele în design interior din acest an. Contrar părerii populare, acest stil de amenajare interioară nu presupune colecționarea unor elemente învechite în locuința ta, având în vedere că nu tot ceea ce este vechi, poate avea un aer vintage. În fapt, decorul unui interior vintage are la bază ridicarea esteticii și adăugarea unei eleganțe rafinate spațiului.

Prin urmare, stilul vintage permite contrastele de modele și motive, compoziții de profiluri și siluete, paletele cromatice deschis și neutre, cu tonuri vii folosite pentru impactul vizual, dar și piese de mobilier tapițate, cu picioare din lemn și design suplu, tapițerii din materiale luxuriante și printuri florale complexe.

3. Stilul marocan
Stilul marocan reprezintă, în esență, un punct de inspirație pentru anul 2022. Totul despre acest stil se rezumă la confort, tonuri calde, texturi și materiale naturale, fiecare în parte reprezentând tendințele de design interior pentru acest an. Apropierea de natură și preocuparea pentru mediul înconjurător vor face ca elemente din stilul marocan precum piatra, metalul sau lemnul să fie materialele vedetă în acest an. Atunci când vine vorba despre materialele textile, designerii de interior recomandă înlocuirea fibrelor sintetice cu cele naturale, precum inul, bumbacul sau lâna.

Dacă dorești să-ți decorezi locuința în stil marocan, poți miza pe un decor realizat exclusiv din materiale naturale, țesături din materiale naturale, mobilier de dimensiuni reduse, culori calde și luminoase, accente decorative precum elemente din lemn sculptat, rame elegante, mozaicuri, ghivece sau platouri decorative, dar și arome exotice de nucșoară și scorțișoară.

4. Stilul scandinav
Asemenea celorlalți omologi moderniști ai săi, stilul scandinav reprezintă mișcarea spre simplitate, eficiență și funcționalitate. Inspirat de designurile moderne, stilul scandinav reușește să creeze echilibrul perfect între eficiența minimalismului și elementele de natură. Nu este de mirare că acest stil de amenajare se regăsește în topul preferințelor designerilor de interior pentru 2022, cu atât mai mult cu cât are la bază materiale organice, detalii curate și ornamentație subtilă. Nu ezita să-ți transformi spațiul locuinței într-unul extrem de personal și primitor, prin abordarea stilului scandinav!

5. Stilul Art Deco
În stilul Art Deco, aranjamentele îndrăznețe sunt exprimate prin compoziții cât se poate de elegante și de echilibrate din punct de vedere al designului. Avându-și originile în farmecul Europei și Americii de după război, acest stil a luat naștere din dorința de a oferi o nouă estetică în timpurile noi. Chiar și în prezent, stilul Art Deco este extrem de apreciat datorită simetriei, formelor geometrice, culorilor puternice, suprafețelor lucioase și a materialelor moderne, toate acestea transformând orice interior într-un adevărat loc al esteticii și al eleganței.

Dacă aveai nevoie de un plus de inspirație în amenajarea locuinței, suntem convinși că ai reușit să găsești în stilurile de design interior prezentate mai sus toate detaliile pentru transformarea estetică a casei tale. Ia în considerare acest top al stilurilor de amenajare, la modă în 2022 și încorporează în spațiul tău tendințele care îți reflectă cel mai bine personalitatea!

Sursa foto: vivre.ro