Tipuri de canapele în funcție de tipul de utilizare

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricanapele
Ultima actualizareLuni 14 martie 2022
Vizualizari477

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea celei mai potrivite canapele este o decizie importantă. În cele din urmă, piesa de mobilier pe care o alegi va fi parte din rutina ta zilnică, fie că primești musafiri, te relaxezi citind o carte sau stai cu familia să urmăresti serialul TV preferat sau o emisiune după o zi lungă de muncă.

Alegerea celei mai potrivite canapele este o decizie importantă. În cele din urmă, piesa de mobilier pe care o alegi va fi parte din rutina ta zilnică, fie că primești musafiri, te relaxezi citind o carte sau stai cu familia să urmăresti serialul TV preferat sau o emisiune după o zi lungă de muncă.

Atunci când începi să cauți canapeaua ideală spațiului în care dorești să o plasezi, te gândești și la decorul deja existent sau pe care vrei să îl creezi, dar și la partea financiară. Într-adevăr, canapeaua nu este un obiect foarte ieftin, dar în funcție de tipul și scopul pentru care vrei s-o folosești, poți găsi prețuri rezonabile.
Deoarece există atât de multe modele și tipuri de canapele, procesul de căutare va părea anevoios la început. De aceea este important să cunoști care sunt cele mai des întâlnite tipuri de canapele pentru a face o alegere bună.

Tipuri de canapele

Canapele fixe


Sunt cele mai cunoscute tipuri de canapele și există o varietate din care poți alege una care se potrivește stilului tău, clasic sau modern. Canapelele fixe sunt rigide și foarte rezistente, însă aceste lucruri nu garantează faptul că nu se va deteriora dacă este supusă abuzurilor precum joacă, zgârieturi, sărit sau frecare excesivă în timpul curățării unor pete. O canapea fixă este perfectă pentru un living, hol sau o recepție unde se primesc oaspeți. Canapele fixe se pot găsi în modele precum Chesterfield (clasică, elegantă, cu butoni în spătar și brațe arcuite din piele, imitație de piele sau o canapea de catifea) Mid-century (canapea simplă, cu picioare din lemn sau metalice la vedere), Camelback sau Lawson.

Canapele extensibile

Sunt foarte practice deoarece pot servi drept un pat în plus când avem musafiri peste noapte. Cele mai multe canapele extensibile au un mecanism de tip click-clack sau tip carte prin care se împinge spătarul și se așază apoi într-o poziție orizontală. Totodată, există și canapele extensibile cu spațiu de depozitare, care se poate folosi și pentru a depozita îmbrăcămintea de pat. Trebuie să ținem cont că unele canapele extensibile sunt create pentru un design atrăgător și nu sunt foarte confortabile pentru dormit zilnic. Tot din categoria celor extensibile fac parte și canapelele cu recliner care asigură un confort sporit întrucât se pot configura după preferințe, datorită mecanismului pe care îl au încorporat. Acesta face posibilă întinderea spătarului și a zonei verticale astfel că oferă un plus de confort când vrei să te relaxezi.

Canapele modulare


Canapelele modulare sau colțarele, după cum le numim mai des prezintă mai multe locuri și sunt de obicei realizate în formă de U sau L. Pentru o încăpere mai mică un colțar în formă de L se potrivește mai bine, iar în cazul unei încăperi spațioase se poate opta și pentru un colțar în formă de U. La rândul lor, pot fi fixe și extensibile, iar cele extensibile oferă de regulă și spațiu de depozitare.

În funcție de scopul pentru care vei folosi canapeaua, este important să o cumperi pe cea potrivită care îți oferă confort tot timpul. La Mobila Sigma avem o varietate de canapele de diferite tipuri și culori de înaltă calitate.

Sursa imagine: mobilasigma.ro