Terapia Vampir (PRP) si rolul plasmei imbogatite in trombocite

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriTimisoara
Ultima actualizareDuminica 25 iunie 2023
Vizualizari247

Voteaza & Distribuie

Descriere

Terapia Vampir, cunoscuta si sub numele de terapie cu plasma autologa, este o procedura medicala care consta in recoltarea sangelui pacientului, procesarea lui si injectarea inapoi in corpul pacientului. Aceasta terapie este folosita pentru a trata o serie de afectiuni, inclusiv probleme dermatologice si de imbatranire a pielii.

Tratamentul cu plasma autologa (Terapia Vampir) este o procedura terapeutica moderna si inovatoare care a castigat popularitate in ultimii ani. Aceasta procedura consta in recoltarea sangelui pacientului, procesarea lui pentru a separa plasma bogata in trombocite si factori de crestere, adaugarea de nutrienti si injectarea plasma in tesuturile afectate. Aceasta terapie se bazeaza pe capacitatea plasmei bogate in trombocite de a elibera factori de crestere necesari pentru regenerarea celulara si refacerea tesuturilor deteriorate sau afectate.

Plasma autologa consta in plasma sangelui pacientului recoltat si centrifugat pentru a separa componentele sale, inclusiv trombocitele. Trombocitele contin factori de crestere, proteine si alte molecule care determina refacerea tesutului. Aceste componente sunt utilizate in tratamente cosmetice sau medicale pentru a induce creșterea celulelor si a imbunatati procesul de vindecare a tesuturilor deteriorate sau afectate.

Pe langa utilizarea sa in terapia vampir, plasma autologa este utilizata si in tratamentul bolilor cardiovasculare, al artritei, al diabetului si al altor afectiuni. Aceasta terapie este considerata una dintre cele mai sigure si mai eficiente metode de tratament.

Studiile efectuate in domeniu au demonstrat ca terapia cu PRP poate imbunatati aspectul pielii, spori densitatea firului de par, reduce timpul de recuperare a anumitor afectiuni si sustine procesul de vindecare naturala a tesuturilor. De asemenea, aceasta metoda este sigura si non-invaziva, ceea ce o face o optiune preferata pentru multi pacienti.

Beneficiile tratamentului cu plasma autologa


Terapia cu plasma autologa este o metoda revolutionara de tratament care poate avea beneficii multiple pentru sanatatea si frumusetea pielii si a parului. Aceasta terapie foloseste plasma sanguina a pacientului pentru a stimula procesele de vindecare si regenerare a organismului.

- Regenerarea celulară și îmbunătățirea aspectului pielii
- Stimularea creșterii părului și combaterea căderii părului
- Tratarea problemelor de cicatrizare și a leziunilor

Pe langa aceste beneficii, tratamentul cu plasma autologa este o metoda sigura si nedureroasa de tratament, deoarece utilizeaza plasma sanguina a pacientului si nu necesita interventii chirurgicale sau alte tratamente invazive.

In clinica Olariu Clinics din Timisoara dl dr Liviu Olariu si doamna dr Daniela Olariu realizeaza proceduri de rejuvenare folosind plasma autologa ( plasma imbogatita in trombocite obtinuta din sangele pacientului) pentru:
- a imbunatati aspectul pielii pacientului ( reintinerire, hidratare, uniformizare, catifelare)
- a rejuvena pielea matura si/sau uscata
- a sterge ridurile superficiale
- a reduce aspectul ridurilor adanci
- a imbunatati aspectul cicatricilor
- a impunatati aspectul petelor pigmentare

Acest tip de procedura se poate realiza in orice anotimp si oricarei persoane, cu exceptia persoanelor insarcinate, a femeilor care alapteaza, a persoanelor cu boli autoimune, a celor care sufera de tulburari de coagulare a sangelui sau epilepsie. Se foloseste pentru a imbunatati aspectul pielii mainilor, a pielii fetei, gatului, decolteului sau pentru a stimula cresterea parului.

Pe langa terapia Vampir, exista si alte optiuni de tratament pentru problemele dermatologice si de imbatranire a pielii, cum ar fi tratamentele cu laser sau cu acid hialuronic. Toate aceste proceduri se realizeaza la Olariu Clinics, dar pentru a-l alege pe cel potrivit, va recomandam sa veniti la o consultatie. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre toate optiunile disponibile si sa alegeti cea mai buna optiune de tratament pentru nevoile dumneavoastra individuale.

Pentru a face o programare puteti intra direct pe site: olariuclinics.ro sau ii puteti contacta: Dr. Daniela Olariu: Medic Primar Chirurgie Plastica si Estetica 0744 263 669, Dr. Liviu Olariu Medic Primar Dermatolog 0742 286 458.

In concluzie, terapia vampir sau tratamentul cu plasma autologa este o procedura terapeutica moderna si inovatoare care poate ajuta la refacerea tesuturilor deteriorate sau afectate, la imbunatatirea aspectului pielii dvs si la stimularea cresterii parului.