Andy Whitfield

Andy Whitfield

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8458

Voteaza & Distribuie

Descriere

Andy Whitfield, actor si model, starul serialului Spartacus: Blood and Sand, s-a nascut la 17 iulie 1972 in Tara Galilor. A devenit cunoscut pentru rolul gladiatorului Spartacus din serialul cu acelasi nume al postului de televiziune american Starz.
Andy Whitfield


Andy Whitfield
Cariera


Andy Whitfield incepe sa cocheteze cu cinematografia in momentul in care primeste roluri in seriale de televiziune precum Opening Up, All Saints in 2004 si The Strip, Packed to the Rafters si Fiicele lui McLeod in 2008. In 2007 obtine primul sau rol important din cariera in pelicula australiana Gabriel, iar in 2010 il interpreteaza pe Spartacus in Spartacus: Blood and Sand. Whitfield obtine rolul principal in serial, care este filmat in Noua Zeelanda si devine cunoscut in lumea intreaga. Da viata unui personaj cunoscut, un soldat condamnat sa lupte ca gladiator pana in momentul in care se rascoala impotriva romanilor.
Andy Whitfield


Andy Whitfield, protagonistul serialului Spartacus: Blood and Sand
Andy Whitfield isi face aparitia in The Clinic impreuna cu Tabrett Bethell si isi imprumuta vocea pentru mini-seria Spartacus: Gods of the Arena.


Viata personala

Andy Whitfield a absolvit studiile de inginerie la University of Western din Sydney, dupa care obtine un job la Lidcombe ca inginer. Intre timp, urmeaza cursurile scolii de actori Screenwise Film & TV din Sydney, Australia, fapt ce ii deschide portile cinematografiei.


In calitate de model, Whitfield participa de-a lungul carierei sale la aproximativ 40 de campanii publicitare in Europa si Asia.


La numai 38 de ani, insa, actorul este diagnosticat cu limfom non-Hodgkin si incepe de urgenta tratamentul in Noua Zeelanda. Evenimentul nefericit a intarziat productia celui de-al doilea sezon al serialului Spartacus: Blood and Sand si, ca atare, producatorii au lansat un prequel, Spartacus: Gods of the Arena, in care apare doar vocea actorului. In mai, la numai doua luni de la descoperirea bolii, Andy Whitfield anunta ca tratamentul a dat roade si cancerul a intrat in remisie pana la disparitie totala. Anunta, de asemenea, in luna iulie 2010, ca urmeaza sa participe la Conventia Comic-Con din San Diego, California, in cadrul careia povesteste despre viitorul serialului de succes al carui protagonist este. Din pacate, spre sfarsitul anului, Whitfield sufera o recidiva a cancerului si este nevoit sa paraseasca distributia serialului care l-a consacrat, rolul lui Spartacus fiind preluat de actorul australian Liam McIntyre.


La 11 septembrie 2011, intr-o zi de duminica, Andy Whitfield inceteaza din viata, la 18 luni de la identificarea diagnosticului care l-a rapus: limfon non-Hodgkin. Managerul sau, Sam Maydew, a anuntat ca actorul a murit la Sydney, in Australia, in bratele sotiei sale, Vashti.
Andy Whitfield


Andy Whitfield impreuna cu sotia sa, Vashti
Andy Whitfield a fost casatorit de doua ori, din 1999 pana in 2003 cu Terrica Smith si ulterior cu Vashti Whitfield, care a avut doi copii. In 1999 se muta din Marea Britanie in Australia cu cea care urma sa-i devina sotie.