Soluția perfectă pentru o camera confortabilă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurifotolii
Ultima actualizareMiercuri 20 mai 2020
Vizualizari672

Voteaza & Distribuie

Descriere

Confortul pe care îl avem în propria locuință depinde, întotdeauna, de câțiva factori importanți. Cu siguranță, îți dorești ca toate camerele din casa ta să fie luminoase și aerisite, să-ți ofere liniște, odihnă și relaxare. Și totuși, ce face o încăpere confortabilă? În primul rând, un design potrivit stilului și necesităților tale, apoi, lumina, mobilierul dar și decorațiunile. Practic, orice detaliu contribuie la crearea unei atmosfere plăcute, însă pentru a definitiva conceptul de confort oferă camerei personalitate. Printre accesoriile care transformă un spațiu într-unul funcțional, practic, dar și personalizat sunt fotoliile bean bag. Acestea pot oferi camerei o pată de culoare, reprezintă cel mai confortabil loc din încăpere și sunt ușor de mutat.

Ce este fotoliul bean bag?

Un bean bag sau fotoliu puf este o piesă de mobilier confortabilă, folosită în amenajările interioare și, uneori, chiar pe terase, pe iarbă sau nisip, foarte la modă în Occident. Este vorba despre un sac, realizat din diverse materiale (stofă, piele ecologică ori altele similare), umplut cu bobițe din polistiren. Îl întâlnim, tot mai des, în casele românilor, deoarece este un fotoliu anatomic, care ia forma „setată“ de utilizator.

Extrem de confortabil, acest produs a fost proiectat în 1968 de designerii italieni Piero Gatti, Cesare Paolini și Franco Teodoro, în mișcarea modernismului din Peninsulă. Fotoliul bean bag îți permite să te afunzi în el și să stai în poziția dorită, beneficiind de confort și relaxare. Sunt multe variante ale acestui tip de puf. Originalele sunt Sacco, iar versiunile americane - Fatboy. Indiferent de model, modernele piese de mobilier oferă o experiență plăcută oricărui utilizator. Sunt confecționate, de regulă, dintr-un material textil, dar și din piele ecologică, poliuretan, poliester sau PVC. Umplutura este, cel mai adesea, din bile de polistiren, dar și din fulgi sau spumă cu memorie, care aduc senzația unică de relaxare oricui se afundă în fotoliul ce își recapătă, apoi, rapid forma inițială.

De ce să alegi un bean bag pentru camera ta?

Confecționat într-o mulțime de culori, materiale și modele, bean bagul se potrivește în orice încăpere pe care vrei să-ți pui amprenta într-un mod inedit. Perfect atât pentru adulți cât și pentru copii, fotoliul este mai mult decât un partener ideal pentru relaxare și confort, mai ales după o zi grea, pentru că satisface cele mai pretențioase cerințe. Bean bagul se întreține ușor, datorită faptului că husa sa e detașabilă și poate fi spălată rapid. Alte avantaje? Greutatea redusă (îl muți ușor în orice colț al camerei) și faptul că este realizat din materiale ecologice, reciclabile în totalitate.

Sinonim pentru confort


Un bean bag poate fi utilizat indiferent de culorile sau amenajarea unei încăperi pentru că are numeroase forme: cilindrice, pară ori mai plate, pentru o singură persoană sau mai multe. Popularitatea lor se datorează faptului că sunt versatile, accesibile la preț, rezistente și foarte distractive. Fotoliile bean bag sunt ideale pe lângă o canapea sau o pot chiar înlocui. Calde și primitoare, reprezintă soluția perfectă pentru orice cameră confortabilă, mai ales că reușesc să cucerească imediat privirile oricărui musafir. Și să devină cel mai vânat loc din cameră.

Sinonim pentru confort, un bean bag nu este doar pata de culoare ce lipsește dintr-o încăpere ci și produsul cel mai dorit pentru relaxare. Versatilitatea este dată de forma distinctă, dar și de faptul că are un efect pozitiv asupra întregii amenajări.

Sursa foto: image.freepik.com/free-photo/portrait-smiling-asian-executive-beanbag_1262-1060.jpg