Ce noutati au aparut in desfasurarea examenului pentru obtinerea permisului auto

Ce noutati au aparut in desfasurarea examenului pentru obtinerea permisului auto

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguripermis auto, scoala de soferi
Ultima actualizareMiercuri 18 octombrie 2017
Vizualizari800

Voteaza & Distribuie

Descriere

Incepand din aceasta vara, proba practica a examenului pentru obtinerea permisului auto a suferit cateva modificari. Mai exact, proba este inregistrata audio-video direct din masina in care este sustinut examenul.

Inregistrarea se realizeaza cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la sustinerea acestei probe. Nu se va inregistra proba practica pentru categoriile AM (mopede), A1 (motociclete cu cilindree maxima de 125 centimetri cubi), A2 (motociclete cu puterea maxima de 35 kw) si A (motociclete cu sau fara atas si triciclu cu motor cu puterea de peste 15 Kw).

Sistemul tehnic de monitorizare se instaleaza, intr-un punct fix, in autovehiculul pe care este afisata vizibil mentiunea ᅡEXAMENᅡ si se orienteaza paralel cu partea carosabila, astfel incat sa surprinda traficul pe directia de deplasare a autovehiculului, potrivit institutiei amintite.

Conform reprezentantilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), stocarea datelor se realizeaza astfel incat sa permita identificarea exacta a inregistrarilor dupa examinator, ziua si ora examinarii. Inregistrarile audio si video realizate nu reprezinta informatii de interes public. In cazul in care candidatul contesta rezultatul probei practice, inregistrarile vor fi puse la dispozitia instantei competente.

Masurile au fost luate pentru eliminarea „fabricilor pentru permise” dupa ce in ultimii ani, au fost inregistrate mai multe cazuri de frauda la obtinerea permisului de conducere, cel mai celebru fiind cel de la Pitesti unde aproape toti agentii de la Serviciul permise au ajuns dupa gratii.

Ce trebuie sa contina dosarul candidatilor

In afara de modificarile privind proba practica, examenul pentru obtinerea permisului auto a ramas neschimbat.
Astfel, dosarul pentru examenul auto se intocmeste de-a lungul perioadei in care esti elev al scolii de soferi. In general, personalul scolii de soferi se ocupa de majoritatea actelor necesare si iti ofera toate informatiile necesare obtinerii actelor de care trebuie sa te ocupi tu.

Dosarul trebuie sa contina urmatoarele:
  • Cerere de inscriere la scoala de soferi si fisa scolarizare, amandoua le primesti si le completezi la scoala de soferi;
  • Carnetul de elev al scolii;
  • Avizul pshihologic obtinut in urma testului;
  • Fisamedicala permis de conducere insotita de aviz
  • Cazier judiciar;
  • Copie dupa buletin
  • Chitanta ce face dovada platii taxei examenului auto;
  • Doua fotografii de tip buletin.

O data depus dosarul vei fi programat pentru sustinerea examenului auto cu politistul. Pana in ziua sustinerii trebuie sa dai sala.

Prima proba a examenului

Examenul este format dintestul auto teoretic (sala) si testarea practica. Proba teoretica consta intr-un chestionar auto pe calculator cu 26 de intrebari cu variante de raspuns in care mai mult de una din variante pot fi corecte. Ca sa il promovezi trebuie sa raspunzi corect la cel putin 22 de intrebari din Codul Rutier actual, din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, precum si intrebari de mecanica. Ca sa fii bine pregatit si sa nu ai batai de cap iti recomandam sa participi la cursurile scolii de soferi, sa citesti cursul de legislatie rutiera si sa completezi cat mai multe chestionare auto de test.

Doar daca promovezi sala poti da examenul auto practic (traseul).

http://www.fisamedicala.info