Proiect care prevede interzicerea exportului de bustean si cherestea

Detalii

CategoriiPolitica
TaguriCherestea
Ultima actualizareJoi 30 mai 2019
Vizualizari987

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiectul Partidului Ecologist Roman care prevede interzicerea exportului de buștean si cherestea, dezbătut în cadrul grupurilor de lucru PSD-PER este pe cale să devină realitate. Înaintata în Parlamentul României de către Liviu Dragnea, propunerea legislativă care prevede interzicerea pe 10 ani a exportului de buștean cu sau fără coajă sau lemn rotund, cherestea și lemn de foc începând cu anul 2020, a fost înregistrat, miercuri, la Senat, urmând să fie dezbătut în comisiile de specialitate, apoi adoptat în plenul Senatului, ca primă Cameră sesizată.

Necesitatea unei schimbări legislative in legătură cu tăierile pădurilor din România este evidentă si indiscutabilă. Adoptarea acestui proiect de lege este acum în responsabilitatea și votul parlamentarilor români.

Ca ecologiști și buni romani, noi, PER, am dus o muncă grea în realizarea unor proiecte importante pentru țară și este necesar ca împreună să continuăm ceea ce am început sa construim, indiferent de culoarea politică, nu pentru PER, nu pentru beneficiul vreunei persoane sau partid, ci pentru România.

Facem apel către toate partidele parlamentare, cu reprezentanți în Senat si Camera Deputaților, să lase orgoliile de-o parte, să înțeleagă importanţa acestui proiect legislativ și că pădurile sunt un component esențial al mediului înconjurător, cu valențe mult mai mari decât cele economice, și să voteze pentru interesul României.
Acum este momentul ca liderii opoziției să-și arate influența în partidele pe care le conduc, iar pentru prima dată, Rareș Bogdan are șansa de a-și lămuri colegii PNL-iști pentru adoptarea celei mai dorite legi din Romania.

Dănuţ POP
Preşedinte PER