Probleme des intalnite in utilizarea scaunului auto

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguricopii, scaune auto copii
Ultima actualizareMarti 26 ianuarie 2021
Vizualizari570

Voteaza & Distribuie

Descriere

Siguranta copiilor nostri este fara doar si poate unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie sa ne concentram atunci cand este vorba de o deplasare cu masina. Acest aspect trebuie privit cu maxima seriozitate din toate punctele de vedere. Pe langa partea legislativa care ne obliga la minimul efort de a folosi un scaun auto, trebuie sa fim constienti de siguranta si confortul copilului nostru atunci cand acesta se afla in masina. Desigur ati citit mii de articole despre cum se monteaza un astfel de scaun, insa astazi vom discuta despre problemele frecvente de care ne lovim cel mai des in utilizarea acestora.

Scaunul de masina nu este compatibil cu bancheta masiniitale

Problema: De foarte multe ori suntem condusi de impulsul shoppingului si cumparam online ceea ce consideram noi a fi perfect pentru copiii nostri insa nu facem documentarea necesara pentru aceasta. Tocmai de aceea ne lovim de tot felul de probleme.

Rezolvare: Recomandarea noastra este aceea de a verifica inainte de achizitionarea scaunului daca acesta este compatibil cu bancheta dumneavoastra. In general firmele producatoare de scaune auto pentru copii ofera consultanta in acest sens. Au de asemenea in manualul de utilizare o lista cu masinile compatibile acelui scaun.

Instalarea incorecta a scaunului auto

Problema: 8 din 10 parinti, nu reusesc sa instaleaze corect scaunul auto. Aceasta problema reduce in mod drastic protectia copilului intr-un accident. Problemele de aceasta natura trebuie fara doar si poate rezolvate in cel mai scurt timp, sau sistemul trebuie inlocuit.

Rezolvare: Recomandarea noastra vis a vis de acest subiect este inlocuirea vechiului sistem cu cel ISOFIX. Acest sistem se monteaza mult mai usor, intr-un timp foarte scurt cu un singur click. In acest fel suntem siguri de instalarea corecta a scaunului de confortul si siguranta copilului nostru. De asemenea pot fi fixate permanent chiar si inaltatoarele cu acelasi sistem simplu. In momentul actual, sistemul ISOFIX este unul dintre cele mai bune din piata, insa si el vine cu cateva caracteristici negative. De exemplu: nu toate masinile au un astfel de sistem ( aproape toate autovehiculele fabricate in ultiimii 10 ani au accesorii de prindere ISOFIX) si cu siguranta pretul lor este putin mai piperat decat scaunele care se fixeaza cu centura.

Hamurile scaunului de masina nu se potrivesc copilului

Problema: In general, scaunele auto pentru copii au centuri de siguranta proprii, care ajuta la protectia copilului dumneavoastra. Acestea trebuie fixate pe dimensiunile piticului astfel incat distanta dintre copil si centura de siguranta sa fie doar de un deget. Dar ce facem cand acestea sunt prea mari, sau prea mici.

Rezolvare: in primul rand trebuie sa verificam daca hamurile sunt reglate de la baza scaunului si sa le ajustam in functie de dimensiunile copilului. Trebuie sa aranjam catarama harnasamentului astfel incat sa nu vina peste stomacul celui mic. Daca problema este de alta natura este obligatoriu sa schimbati scaunul auto cu unul perfect pe diminesiunea copilului.