Sfaturi pentru inregistrarea unui domeniu web

Sfaturi pentru inregistrarea unui domeniu web

Detalii

CategoriiIT
Taguridomeniu web
Ultima actualizareMarti 28 august 2018
Vizualizari641

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrei sa inregistrezi un nou domeniu web pentru tine sau pentru business-ul tau? Nu ai mai avut domenii web pana acum si nu prea stii cui sa te adresezi pentru cateva sfaturi?

Inainte de a inregistra domeniile web dorite, iata niste detalii interesante:

1. Un numar nelimitat de domenii web, cu diverse extensii
Poti sa inregistrezi si sa folosesti un numar nelimitat de domenii noi cu urmatoarele estensii: .ro, .eu, .biz, .info, .com, .store.ro, .com.ro, info.ro, .tm.ro, .net, .org, .name sau altele chiar mai exotice.
Ce e important de retinut este ca vei plati cate o taxa anuala pentru fiecare dintre aceste domenii. Prin urmare, alege-le doar pe cele care te intereseaza si pe care are sens sa le inregistrezi.

2. Domeniul .ro personalizat
In functie de tara si de extensie, poti folosi si caractere speciale in numele domeniilor. Astfel, de ceva timp, ai posibilitatea sa optezi pentru un domeniu ro care contine diacritice sau cifre. Totusi, nu iti recomandam in mod deosebit sa optezi pentru domenii atat de speciale, pentru ca foarte putine persoane folosesc diacritice atunci cand scriu numele unui domeniu in browser.

3. Rezervarea domeniului web timp de 32 zile
Inainte de a inregistra un domeniu, trebuie sa verifici care este liber / disponibil.
Odata ce observi ca este disponibil, il poti inregistra direct sau il poti rezerva. Din momentul in care ai rezervat un domeniu web prin completarea formularului de inregistrare domenii .ro, ai un termen de pana la 32 de zile pana la care sa il achiti.

4. Verificarea datelor introduse in formularul de rezervare
Trebuie sa fii atent in mod deosebit atunci cand introduci datele in formularul de inregistrare domeniu, deoarece daca il achiti cu cardul, inregistrarea se intampla automat si ele nu se pot schimba, iar daca doar il rezervi, nu vei mai putea modifica informatiile decat dupa perioada de rezervare de 32 de zile.

5. Expirarea perioadei de rezervare
Daca nu ai efectuat plata dupa 32 zile, domeniul web redevine liber pentru a putea fi rezervat / inregistrat de o alta persoana.

6. Timp vs. cost
Inregistrarea unui domeniu web ro nu mai este „pe viata”. De la 1 iunie 2018, el a intrat in acelasi regim ca domeniile cu alte extensii. Astfel, trebuie saplatesti aproximativ 12 EURO + TVA pe an pentru domeniile .ro.
In functie de compania la care alegi sa inregistrezi domeniul web, pretul variaza.
De exemplu pe domaz.ro poti inregistra domeniile .ro la super preturi. Iar daca alegi sa inregistrezi domeniile pe mai multi ani, ai si discounturi, tariful per an ajungand la 8.79 EURO per domeniu.

7. Prelungirea periodica a domeniului
La expirarea perioadei pe care ai ales-o initial pentru inregistrare, va trebui sa treci printr-un proces similar, de data aceasta de prelungire domenii – sa treci din nou printr-o serie de etape si sa achiti o noua suma necesara, astfel incat sa iti pastrezi dreptul de a utiliza domeniul/domeniile inregistrate in trecut, pentru a le folosi si in viitor.