O zi in Sevilla

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, Spania
Ultima actualizareMiercuri 12 ianuarie 2022
Vizualizari547

Voteaza & Distribuie

Descriere

Magnifica capitală a Andaluziei, Sevilla, merită cu siguranță un loc în itinerariul tău pentru Spania. Arhitectura uimitoare, flamenco și cele mai multe tipuri de tapas, în Sevilla le găsești cu siguranță. Dacă totuși nu ești convins iată ce poți face acolo, cu siguranță va fi o vizită pe care nu o vei uita niciodată.

Sevilla este un oraș vechi, construit de romani și ocupat de mauri pentru o perioadă de timp, acesta, în cele din urmă a fost integrat regatului creștin Castilia la mijlocul secolului al XII-ea. Abia după ce a fost descoperită America, Sevilla a fost recucerită de către poporul spaniol. Poziția portului care deservește pentru comerț a creat un boom economic și cultural, tansportul se face pe râul Guadalquivir.

Astăzi, Sevilla este un oraș vibrant și unul dintre cele mai căutate destinații din sudul Spaniei. Cu un climat cald, parcuri perfecte pentru plimbări și obiective turistice absolut spectaculoase, aici este locul perfect pentru o vacanță de vis. Este adevărat ca o zi este prea scurtă pentru un oraș, cu cât mai mult timp cu atât mai bine. Dar dacă esti aventuros pregatește-te de o zi de mers pe jos, cu siguranță poți acoperi obiectivele turistice majore. În centrul istoric bucură-te de cele mai gustoase tapasuri și poate chiar un spectacol de flamenco.

Astăzi încercăm să acoperim cele mai iconice obiective turistice pe care le poți vizita într-o zi. Sunt cumva contracronometru dar zona este atât de fabuloasa incât cu siguranță nu vei simți oboseala.

Plaza de España are o structura de cărămidă semi-circulară, cu turnuri înalte la fiecare capăt, aceasta minunăție este una dintre cele mai mare piețe din Euroa. Aceasta a fost construită în anul 1929 pentru Ibero-American Expo, clădirea are un amestec de stiluri arhitecturale. Fântâna imensa din mijlocul pieței este una dintre atracțiile principale, aceasta este realizată cu plăci decorative cu un desing deosebit de colorat.

Parcul Maria Luisa estecel mai mare spațiu verde din Sevilla, acesta este plin de copaci maturi, apă și multe alte elemente arhitecturale. Aici se află și palatul San Telmo, cu o fațadă care îți va tăia respiratia, acesta este înconjurat de verdeață și fântâni arteziene.

Explorează cartierul Santa Cruz, plin de istorie și arhitectură evreiască, un labirint pitoresc de alei pietruite înguste și fațade albe conturate cu un gablen strălucitor. Este foarte ușor să te pierzi aici și s-ar putea să îți doresti să o faci pe aceste minunate alei.

Servește masa de prânz la Azotea, au un meniu foarte diversificat și cu siguranță vei descoperi mancăruri delicioase. Porțiile se servesc în farfurii mici, așa că poți comanda diversificat. Vei întâlni la acest restaurant atât localnici cât și străini veniți sa guste fel și fel de delicatese, nu uita sa ceri o cafea delicioasă după masă.

De-alungul străzii, Calle Mateos Gago, vei găsi multe ale restaurante și diverse magazine de unde îți poti achiziționa suveniruri sau chiar tutun de rulat, spaniolii sunt adepții tutunului de rulat și cu siguranață vei găsi o multitudine de variante. Neapărat trebuie sa faci un tur al fostei fortărețe Real Alcazar, acest loc abundă cu istorie și arhitectură iar peisajul este superb.

Încearcă să prinzi bilete la un spectacol de flamenco, dansul specific acompaniat de chitară este o experiență unică, cu siguranță vei rămâne impresionat.