Matrimoniale online - semnale de alarma

Matrimoniale online - semnale de alarma

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3098

Voteaza & Distribuie

Descriererelatie online


relatie onlineInternetul, aceasta imagine digitala a „lumii mari", iti permite sa accesezi informatii, sa vizionezi buletine de stiri, articole din presa, sa te joci online, sa asculti muzica pe gratis, la miile de posturi de radio disponibile prin streaming, dar si sa-ti gasesti o relatie, un partener de viata.Conform studiului efectuat de Martin Bailey pentru website-ul matrimonial Match.com, una din cinci relatii nou incepute si unul din sase mariaje se consuma intre persoane care s-au cunoscut prin intermediul unor astfel de website-uri sau prin retelele de socializare. In incercarea de a-ti gasi pe Internet sufletul pereche, te vei confrunta cu mii de oferte, si, la fel ca alte „produse" placute datorita aspectului lor online, si oamenii care se decid sa anuleze distantele si sa se intalneasca undeva „prin centru, la ceas", s-ar putea sa nu corespunda calitatii sugerate. Vondie Lozano, un consilier matrimonial si de familie, atrage atentia asupra unor semnale de alarma discrete, care nu trebuie ignorate cand va aflati la inceputul unei relatii contactate prin Internet.


Fotografiile

Imaginile pot dezvalui o multime de amanunte despre potentiala „jumatate". Daca nu exista nici o fotografie in pagina de prezentare, ori fotografii vechi sau neclare, acesta este un semn ca persoana respectiva are, probabil, ceva de ascuns. Sau ca nu priveste cu prea mare seriozitate posibilitatea de a incepe o relatie chiar din acel loc. Lozano afirma ca mai sunt si alte semne discrete care pot fi relevante: multe fotografii pe pagina de prezentare denota o tendinta de a fi preocupat mai intai de sine. Daca exista vreo fotografie facuta impreuna cu o alta persoana, dar aceasta fiind „indepartata" din cadru, acesta este un mare semnal de alarma. Mai exista si altcineva sau altceva in fotografiile de prezentare? Daca in toate imaginile apar si cainii lor, prietenii sau copii, asta ar putea sa va dezvaluie ca nu veti fi decat inca o „achizitie" in plus si nimic mai mult.


Autoportretul


Daca numele userului sau sloganul acestuia sunt bizare, cu sugestii sexuale deschise sau nepotrivite (de genul „Bangyourdaddy, 69Reasons, Madasahatter), atunci e mai bine sa va opriti la „pagina de garda" si sa treceti mai departe, sugereaza Trish McDermott, fondator al Match.com. De asemenea, este bine sa-i evitati pe cei care dezvaluie prea multe despre ei, fie ca este vorba de o infectie cu un stafilococ, vreun faliment personal sau vreo despartire dezastruoasa. McDermott ii sfatuieste pe amatorii de relatii demarate online sa-i evite pe cei fara copii, dar care solicita informatii sau fotografii cu copiii lor.


Umorul din prezentare

Christian Marashio, fondator al website-ului AndThatsWhyYoureSingle.com arata ca desi este absolut firesc ca oamenii sa aiba unele probleme cand isi alcatuiesc profilul pe pagina de prezentare, fiind tentati sa se autoironizeze, pentru a incalzi atmosfera, un astfel de umor auto-depreciativ, prezent in cantitati prea mari, denota nesiguranta si un sentiment de jena pentru faptul ca acea persoana se simte atat de vulnerabila. Acest lucru poate duce la aparitia problemelor legate de viata in doi, sustine Marashio.„Umorul este folosit pentru a distrage atentia",adauga el.


Statutul marital: „despartit(a)" – Nu este neaparat o bariera de netrecut, un semn de rau augur, insa atunci cand apare, este obligatoriu sa aflati cat de „despartita" este persoana in cauza. Este posibil sa fie vorba de un mariaj terminat din punct de vedere emotional, dar nu si oficial. Actele de divort nu sunt finalizate si relatia poate fi conservata in No Man’s Land.„Iar daca acea persoana vorbeste pe larg despre fosta relatie, acesta este un semnal serios de alarma",considera un alt expert, Dan Neurath.


Pretentiile

Pretentii prea ridicate de la eventualul partener, sau, din contra, prea putine, constituie un alt semnal de alarma. In ultimul caz, persoanei respective nu-i pasa cu cine se va intalni. Vizeaza doar o relatie de moment, de natura strict sexuala, sau atitudinea ascunde intentia de a escroca. De asemenea, cu toate ca barbatii cauta, de obicei, o relatie cu femei mai tinere decat ei, o diferenta de varsta prea mare ar putea insemna ca barbatul respectiv nu cauta o partenera egala in relatia sa.