Infruntarea dintre stres si silueta

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2879

Voteaza & Distribuie

Descriere

stresul si siluetaOrice femeie de cariera iti poate spune ca secretul siluetei ei e stresul. Intr-un program atat de incarcat ca al lor, singurul sport pe care-l fac e saltul peste dead-line-uri si cea mai buna dieta e singura masa din zi, masa de afaceri, pe care oricum o inghit cu noduri din cauza emotiilor.



Daca aveai impresia ca aceasta "dieta" e sanatoasa, gandeste-te mai bine. Are dezavantaje atat pentru sanatate, cat si pentru estetica.



Femeile care duc un trai agitat incep sa se planga de unele depuneri de grasime pe talie, de care nu scapa nici cu exercitii si nici cu ajutorul unei diete.



Cel care se face vinovat pentru aceste depuneri nedorite este cortizolul, hormonul stresului. Acesta solicita organismului sa stranga "rezerve", cand stresul devine rutina zilnica si astfel grasimea se acumuleaza.



Tot pe cortizol trebuie sa dam vina si pentru cresterea apetitului, pentru rezistenta la insulina, pentru glicemia ridicata. Mai cauzeaza si o accelerare a catabolismului muscular si multe alte tulburari metabolice.



Ce se poate face?

Simplu. Zambiti, va rog! Dupa o comedie buna cu amicii, cortizolul din sange scade cu pana la 30%, si uitati zicala conform careia rasul ingrasa! Am mai discutat despre slabirea prin ras.



Apoi dormi. Inainte sa mergi la culcare, bucura-te de o activitate care iti face placere. Astfel si somnul va fi mult mai relaxat.



Si ceaiurile iti fac bine. Un ceai de coada-soricelului sau un pahar de lapte cald, inainte de culcare, fac minuni dupa o zi nebuna.



Pentru a lupta eficient cu cortizolul, inoata sau fa exercitii cardio.



Daca ziua ta nu merge cum ti-ai dorit, nu anula planurile romantice pe care le ai seara! Sa fii indragostita e cea mai buna metoda antistres.