3 lucruri de care sa tii cont cand iti cumperi un ceas

3 lucruri de care sa tii cont cand iti cumperi un ceas

Detalii

CategoriiShoping
Taguriceasuri de mana
Ultima actualizareLuni 24 iunie 2019
Vizualizari856

Voteaza & Distribuie

Descriere

V-ati hotarat sa va cumparati un ceas, dar nu stiti ce model sa alegeti? Sau vi s-a stricat ceasul vechi si acum cautati sa cumparati unul nou? Ceasul ideal poate fi diferit de la o persoana la alta, in functie de caracteristicile, materialele si componentele dorite. Alegerea lui poate fi un lucru complicat, dar odata ce sunteti sigur de ceea ce doriti si urmati cativa pasi, puteti gasi usor ceasul ideal.

Luati in considerare tipurile de ceasuri

Cand alegeti un ceas, ar trebui sa cunoasteti diferitele tipuri pe care le puteti cumpara. Exista trei tipuri principale de ceasuri: analogice, digitale si analogice / digitale. Un ceas analogic indica ora si minutele, orele fiind descrise in cifre, simboluri sau cifre romane. Ceasurile digitale afiseaza ora in forma numerica fie pe un ecran LCD, fie pe un ecran LED. Ceasurile analogice / digitale combina celelalte doua tipuri intr-un ceas. Ceasurile analogice sunt de obicei considerate clasice si sunt potrivite pentru intalniri de afaceri si evenimente formale. Ceasurile digitale sunt foarte casual. Ceasurile analogice / digitale sunt practice pentru ca pot fi purtate in fiecare zi si sunt, de asemenea, potrivite pentru purtat la munca, dar nu sunt potrivite pentru evenimente oficiale.

Materialele

Exista doua elemente ale unui ceas in care materialele conteaza. Carcasa si cureaua sunt realizate din materiale diferite in functie de marca, stilul, tipul si pretul ceasului. Carcasa ceasului poate fi realizata in mod obisnuit din plastic, rasina, metal, cum ar fi otel, alama sau titan, precum si metale pretioase, cum ar fi aurul, argintul si platina. Cureaua poate fi fabricata din aceleasi materiale ca si carcasa, plus materiale textile, piele (adevarata si imitatie).

Mecanismul

Tipurile de mecanism reprezinta sursele de alimentare pentru ceasuri. Ceasurile utilizeaza trei tipuri de mecanisme: pe baterii, cuart si mecanice. Ceasurile pe baterie folosesc bateria ca unica sursa de alimentare. Mecanismul cu cuart functioneaza cand energia unei baterii este trimisa prin cuart in interiorul ceasului. Mecanismele mecanice se bazeaza pe intoarcerea mecanismului, fiind vorba despre ceasuri cu intoarcere manuala sau automata.

Ceasurile pe baterie sunt cele mai ieftine, cele cu cuart sunt putin mai scumpe decat ceasurile traditionale cu baterii, dar sunt cele mai exacte dintre toate tipurile de ceasuri. Acestea necesita intretinere minima, cum ar fi inlocuirea ocazionala a bateriei.
Ceasurile mecanice sunt fie manuale, fie automate, adica se intorc in mod automat atunci cand posesorul lor misca mana, asa cum este un ceas Orient automatic. Aceste ceasuri sunt cele mai scumpe, cele mai luxoase si sunt cele mai apreciate de colectionari datorita complexitatii designului lor.