În căutarea gustului perfect: Ce să comanzi în funcție de localul ales?

Detalii

CategoriiAdministratie
TaguriBar, mancare, restaurant
Ultima actualizareVineri 28 iulie 2023
Vizualizari269

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă îți dorești să te bucuri de o seară deosebită, să râzi și să te relaxezi, alegerea locației potrivite este extrem de importantă. Nu vrei să rămâi cu un gust amar sau să te simți rău după o noapte de distracție, nu-i așa? De aceea, îți oferim câteva recomandări cu privire la delicatesele pe care să le servești în funcție de locația aleasă.

Bar

Dacă vrei să bei o bere rece sau un cocktail răcoritor, atunci un bar este locul ideal pentru tine. Aici poți să te bucuri de muzică bună, de atmosfera veselă și de compania prietenilor. Alege gustări ușoare și sărate, care să îți potolească foamea. De exemplu, poți opta pentru niște nachos cu brânză și sos picant, pentru niște aripioare de pui crocante sau pentru niște bruschete cu roșii și busuioc. Evită mâncărurile grele sau dulci, care îți pot provoca indigestie sau somnolență.

Restaurant

Atunci când vrei să te răsfeți cu o cină delicioasă și să savurezi un vin bun, atunci un restaurant este alegerea perfectă pentru tine. Pentru o experienţă plăcută şi rafinată, alege un fel principal care să îți placă și care să se potrivească cu vinul pe care îl bei. De exemplu, într-un restaurant Arad, dacă bei un vin roșu sec, poți comanda o friptură de vită sau o porție de paste cu sos de roșii. Dacă bei un vin alb demisec, poți comanda pește la grătar sau o salată cu fructe de mare. Evită mâncărurile prea condimentate sau prea grase, care pot altera gustul vinului şi nici nu te vor face să te simţi prea bine.

Club

Dacă vrei să dansezi toată noaptea și să te distrezi la maximum, atunci un club este locul potrivit pentru tine. Dar ce e bine să servești sau să eviți într-o astfel de locație? Ei bine, cel mai bine este să mănânci ceva înainte de a intra în club. Poți lua o masă savuroasă într-un loc precum Fabrica de Bere, iar ulterior te vei putea bucura de specialitățile de băuturi din meniul oferit de clubul ales. Nu combina alcoolul cu băuturile energizante, care pot crește tensiunea arterială sau ritmul cardiac. Nu uita să bei și apă plată între paharele de cocktailuri, dar și să le consumi cu moderație, pentru a evita deshidratarea sau mahmureala.

Terase

Terasele sunt, cu siguranță, ideale pentru o cină târzie pe timp de vară. Sub protecţia umbrelelor sau a pergolelor poţi savura preparatele delicioase cu arome văratice şi porţi degusta băuturi cu personalitate, totul în compania prietenilor sau a membrilor familiei. Multe dintre locaţii au sisteme ce împrăştie vapori răcoroşi de apă, astfel arşiţa verii este mai uşor de suportat. Fie că optezi pentru salate proaspete, platouri cu fructe şi brânzeturi acompaniate de vinuri spumante, ori vrei sa te delectezi cu platouri de carne şi legume asortate împreună cu o bere rece, cu siguranţă te vei simţi minunat alături de cei dragi.

Acum, când știi ce să mănânci și ce să bei când ieși în oraș, nu îți rămâne decât să te pregătești și să te distrezi. Nu uita să mănânci și să bei cu moderație, să te hidratezi și să te simți bine. Distracție plăcută!