Impactul tehnologiei în industria turismului și a ospitalității

Detalii

CategoriiIT, Turism
Taguriit, software, turism
Ultima actualizareMarti 31 mai 2022
Vizualizari505

Voteaza & Distribuie

Descriere

Trăim într-o lume în care tehnologia are o aplicabilitate practică în tot mai multe aspecte ale vieții noastre. Aceasta a produs schimbări asupra comportamentul de consum, a felului în care lucrăm, sau chiar asupra modului în care ne petrecem timpul sau ne relaxăm. Cu alte cuvinte, odată cu accelerarea procesului tehnologic susținut de industria de software development, diverse domenii de activitate au avut de câștigat, mai ales sectorul turistic. Acum este mai ușor ca niciodată să planifici o călătorie prin intermediul dispozitivelor inteligente în doar câțiva pași simpli.

Progresul tehnologic, facilitat de companiile de IT outsourcing, a revoluționat experiențele noastre în ceea ce privește călătoriile. Desigur, această schimbare a impactat industria turistică - a simplificat și automatizat multe din procese și a deschis un nou spectru de oportunități. În companiile de software development, proiectele dedicate acestei industrii intră în categoria travel technology.

Ce presupune conceptul de travel technology?

Travel technology cuprinde o paletă largă de tehnologii, platforme, aplicații și soluții software cu aplicabilitate în industria turismului și a ospitalității. Majoritatea acestora au ca scop automatizarea și eficientizarea proceselor pentru a oferi turistului o experiență cât mai plăcută. Sectorul IT creează soluții software personalizate, care nu doar reduc costurile, ci totodată optimizează timpul alocat procesului de cumpărare, facilitând în cele din urmă experiența de achiziție a consumatorilor.

Soluțiile software sunt destinate agențiilor de turism, hotelurilor, companiilor aeriene și de transport, dar și tuturor intermediarilor care activează în sfera turismului. Obiectivul tuturor este să-și extindă activitatea afacerilor, să atragă clienți noi, familiarizați cu mediul digital. În momentul de față, tehnologia este un instrument principal în activitatea de bază în turism, care ajută agenții economici să automatizeze rezervările și plățile, permițându-le clienților să facă achiziții online fără asistența unui agent din cadrul agenției.

AROBS, o companie de IT specializată în furnizarea de soluții customizabile, cu o expertiză vastă în domenii precum Enterprise Solutions, Automotive, IoT & Life Sciences, dezvoltă implicit sisteme, platforme și aplicații dedicate industriei și managementului turismului prin expertiza diviziei de Travel Software & Hospitality Solutions. Mai multe detalii puteți afla pe pagina companiei pe arobs.com