Ghid de comportament in sala de fitness

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5734

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca ai pasit vreodata intr-o sala de fitness si ai umblat cu ochii (mult prea) deschisi, ai vazut cu siguranta aparate umplute de transpiratie, pitipoance umbland aproape dezbracate sau musculosi gafaind la capatul puterilor. Sala de fitness nu este circ! Este un loc unde nu ar trebui sa uiti de bunele maniere, pentru binele tau si al celor din jur.


Sa vedem care sunt cele mai dese greseli comise la sala:


Familiaritate exagerata

E in regula sa-ti petreci zilnic ore intregi in sala de fitness, insa acest spatiu nu-ti apartine! Ai grija: te vad si te aud zeci de oameni cand vorbesti pe telefonul mobil, barfind pe cineva sau vorbind despre probleme de serviciu, stergandu-ti nasul sau sudoarea in tricou. Daca ai terminat de lucrat la un aparat, pune la loc greutatile folosite si sterge scula cu hartiile asezate la indemana in acest scop. Daca intri cu telefonul mobil in sala si te suna cineva, incearca sa amani discutia. Nimeni nu vrea sa auda nici problemele tale, nici pe cele ale prietenilor!




sala de fitness


Mersul la sala de fitness presupune anumite reguli de conduita




Goliciunea

Acasa te imbraci (sau te dezbraci) cum vrei, in sala de forta insa trebuie sa-i ai in vedere si pe ceilalti. Unii barbati care se cred macho isi etaleaza cu o placere narcisista muschii, alte domnisoare - probabil dornice sa fie apreciate - apar in sala mai mult dezbracate decat imbracate. Nu este un comportament de urmat: multa lume dezaproba goliciunea expusa ostentativ, fie vorba de barbati sau de femei. Un pic de decenta nu i-a daunat nimanui!




sala de fitness


In timpul antrenamentului de la sala de fitness, nu se vorbeste




Ocuparea unei zone strategice

In general, in salile de fitness ora de varf se inregistreaza pe la 5 dupa-amiaza. Se intampla sa trebuiasca sa astepti pana se elibereaza un anumit aparat. Nu e deloc elegant sa iti pui prosopul pe unul si sa-l ocupi pana termini antrenamentul in alta parte. Si nici sa te postezi langa un om care foloseste un aparat, dandu-i de inteles ca ar fi cazul sa se grabeasca, nu este un gest permis la sala. Stai la rand calm, astepti, sau te antrenezi in alta parte pana se elibereaza aparatul dorit.




sala de fitness


Aparatele de la sala se curata dupa utilizare




Respect si punctualitate

Codul de etica din salile de fitness este valabil si pentru cei care nu folosesc aparatele, ci merg la vreun curs. Tine de bunul simt sa nu intarzii, iar daca totusi se intampla, alatura-te celorlalti participanti la ora fara sa-i deranjezi. In timpul antrenamentului de aerobic nu se vorbeste! Incearca sa te concentrezi la miscari, fara sa-i deranjezi pe altii!