Franco Midiri in concert la Braila

Detalii

CategoriiStiri divertisment
TaguriBraila
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2579

Voteaza & Distribuie

Descriere

Muzica a oxigenat viata orasului Braila, le-a dat oamenilor acestui oras tempo-ul de allegro, facandu-i ca in ritm alert, sa desprinda esentialul vietii, sa priveasca mai adanc in el, sa-si inteleaga mai bine rosturile, , le-a nascut aspiratii , le-a inaripat inimile. Iubirea lor netarmuita pentru cant a nascut la acest vad un popor de napoletani la Dunare, care prin exponentii lui de frunte au adus faima Brailei de oras al muzicii: Mica Viena a Baraganului.

" Napolitanii de la Dunare" cum au fost magulitor si pe drept cuvant numiti , brailenii au din nou ocazia sa-si pastreze faima si renumele printr-un concert sustinut de un italian doc, castigator al Festivalului Melodiei sustinut la Sanremo in anul 2009, Franco Midiri. Piesa cu care a castigat festivalul se intituleaza "E! sai che cosa c’è", si este prima de pe ultimul sau album discografic "Leggimi fra le righe".

Dupa o scurta vizita la Braila in luna noiembrie, artistul Franco Midiri impreuna cu muzicologul Nicu Teodorescu au decis realizarea acestui concert pentru a sustine "Filarmonica Lyra". Inafara de contributul artistic extraordinar , compozitorul italian spera ca acest eveniment sa aiba un impact frumos si pozitiv pentru "Societatea Filarmonica Lyra", a acestei bijuterii muzicale care a avut ca debutanti: Olimpia Marculescu, Petre Stefanescu - Goanga, Letitia Anusca, Alexandru Enachescu, Iannis Xenakis, Dumitru Popa … si altii …

Braila in momentul actual ar avea novoie de o renastere muzicala pentru a prinde viata cu aceeasi splendoare din trecut.

In data de 19 decembrie 2009, la orele 18.00 sunteti asteptati la Casa de Cultura a Tineretului, de catre artistul si compozitorul italian Franco Midiri, directorul Filarmonicii Lyra, doctor Nicu Teodorescu impreuna cu Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galati, cu Orchestra simfonica. Cu speranta ca in curand Braila v-a reavea Institutia Profesionala a sa.