Exerciții de desen în creion pentru începători

Detalii

CategoriiCultura
Taguridesen
Ultima actualizareMiercuri 14 decembrie 2022
Vizualizari498

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creionul este, adesea, primul instrument de scris sau de desenat pe care îl folosește orice persoană. În copilăria mică, atunci când totul reprezintă un factor de interes și o sursă de curiozitate continuă, prichindeii pun mâna pe creioane și își testează pentru prima oară abilitățile. Chiar dacă pare că oricine poate folosi corect un banal creion, acesta din urmă este mult mai complex decât în aparență. Iar dacă vrei să înveți să desenezi la un nivel avansat, exercițiile specifice sunt cele care te vor ajuta cel mai mult.

Iată câteva exerciții de desen în creion pentru începători, care te vor ajuta să evoluezi rapid în această artă!

1. Trasarea de linii între două puncte

Desenul în creion necesită mai multe tipuri de abilități. Pentru a obține rezultate demne de un profesionist, ai nevoie de precizie, fermitate, rapiditate, finețe, flexibilitate și viziune în spațiu.Toate acestea depind de experiența ta, dar și de instrumentele pe care le folosești. De aceea, chiar dacă ești la început, comandă creioane grafice profesionale de pe pictorshop.ro, care te vor ajuta să înveți tehnicile corect și să obții cele mai frumoase desene.

Primul exercițiu pe care îl poți face este desenarea a două puncte pe o foaie de hârtie, la o distanță de aproximativ zece centimetri distanță. Trasează linii orizontale între cele două puncte, pe aceeași axă, folosind creionul și mișcări ample ale brațului. Trasează dungile dintr-o singură mișcare, rapid, încercând să nimerești al doilea punct cu o linie cât mai dreaptă.

2. Trasarea unui arc între două puncte

După ce te obișnuiești cu primul exercițiu, poți începe să trasezi linii arcuite între puncte, de la stânga la dreapta și viceversa, cu aceleași mișcări ample, care pornesc din umăr și implică tot brațul. Este o metodă excelentă de a-ți îmbunătăți abilitățile.

3. Desenarea de cercuri de diferite dimensiuni

O provocare majoră pentru un pasionat de desen aflat la început de drum este desenarea unui cerc perfect pe o foaie de hârtie, fără ajutorul compasului. Chiar dacă pare foarte dificil, îți poți îmbunătăți precizia cu acest exercițiu. Ține creionul în mâna relaxată și începe să trasezi elipse pe foaie, fără să apeși hârtia. Trasează mai multe elipse sau cercuri, unul peste altul, încercând să respecți linia inițială. Apoi, creează cercuri din ce în ce mai mari, apoi din ce în ce mai mici, fără să ridici creionul de pe foaie, într-o mișcare continuă și uniformă. Joacă-te cu dimensiunile cercurilor, controlând tot timpul dimensiunea.

4. Exerciții de tip slalom

O metodă excelentă de a-ți exersa mobilitatea și controlul în desen este trasarea de linii sub formă de slalom. Poți desena o linie dreaptă pentru început, pentru ca apoi să suprapui peste ea o linie șerpuită, trasată cu atenție și control. Odată ce te obișnuiești cu acest tip de mișcare, poți renunța la linia dreaptă și poți trasa liniile șerpuite intuitiv, creând patternuri noi.

5. Desenarea unui subiect fără a privi foaia

Acest exercițiu este atât educativ, cât și distractiv. Alege un model pentru desenul tău, fie că este vorba despre o plantă, o persoană sau un obiect situat în camera ta. Cu ajutorul unui creion, trasează conturul acestui subiect pe foaie fără a privi în jos, spre planșa de lucru. La început ți se va părea greu, iar rezultatul va fi, cel mai probabil, unul extrem de amuzant și nerealist. Însă scopul este să-ți antrenezi conexiunea dintre creier și mâna care desenează, ceea ce te va ajuta ulterior să te perfecționezi.

Acestea sunt doar câteva dintre exercițiile de desen în creion pe care le poți face. Petrece timp experimentându-le pe fiecare în parte, iar în scurt timp vei observa că te descurci din ce în ce mai bine.

Sursa foto: pexels.com/photo/used-pen-lot-on-paper-89625/