De ce Novak Djokovic vrea neapărat titlul la Wimbledon. Recorduri uluitoare!

Detalii

CategoriiSport
Taguritenis de camp
Ultima actualizareSambata 17 iunie 2023
Vizualizari318

Voteaza & Distribuie

Descriere

Roger Federer s-a retras în 2022, iar cariera lui Rafael Nadal este și ea pe ultima sută de metri. Accidentările tot mai dese și mai grave ale spaniolului ar putea să îl determine pe acesta în orice moment să își anunțe și el retragerea. Astfel, Novak Djokovic are toate șansele să rămână ultimul mohican cu șanse la succese majore, din generația celor trei. Sârbul este, de altfel, într-o goană continuă după trofee, iar Wimbledon 2023 reprezintă o excelentă oportunitate pentru el să își completeze palmaresul cu o serie importantă de recorduri. Ajuns la 35 de ani, Djokovic arată impecabil din punct de vedere fizic, mental stă excelent, ca de obicei, însă nu știe nici el câți ani mai are la dispoziție ca profesionist.

De ce vrea Djokovic neapărat să câștige Wimbledon 2023


Dacă reușește să câștige Roland Garros, competiție aflată în plină desfășurare în momentul redactării acestui articol, Djokovic va deveni cel mai de succes tenismen din istoria turneelor de Mare Șlem. Altfel spus, el va ajunge la 23 de titluri, record absolut în istorie. Asta după ce a împărțit fotoliul de lider all-time cu Rafa Nadal.

În cazul în care nu câștigă la Paris, sârbul are o nouă șansă la Londra. Chiar și în eventualitatea unui succes istoric pe zgura din Franța, Djokovic are toate motivele să tragă tare pentru un succes și în Regatul Unit, deoarece 24 de trofee de Mare Șlem ar însemna un record aproape imposibil de doborât în viitorul apropiat și nu numai. Dacă analizezi lista de oferte de pariuri pe tenis, vei descoperi că Djokovic are o cotă de 2,10 să câștige Wimbledon, fiind favoritul numărul 1 al competiției. Pe lângă miza reprezentată de recordul la capitolul turneelor de Mare Șlem, sârbul este motivat și de alte două posibilități.

El ar putea să devină cel de-al treilea jucător din istorie care se impune de cinci ori la rând la Wimbledon. Performanța a mai fost reușită și de Roger Federer și Bjorn Borg. Djokovic a câștigat ultimele patru ediții disputate ale acestei competiții. Pandemia cauzată de coronavirus a făcut ca ediția din 2020 să nu aibă loc, însă “Nole“ are șansa de a ajunge la cinci succese la rând, în acest an.

În același timp, sârbul îl poate egala și pe elvețianul Roger Federer, considerat de foarte mulți fani ai tenisului drept cel mai mare jucător din istorie, la capitolul succeselor cumulate la Wimbledon. Federer a câștigat de opt ori titlul de la Londra, acesta fiind recordul all-time. Dacă se impune în 2023, Djokovic poate chiar să țintească stabilirea unui nou record, anul viitor.

De altfel, și pentru celelalte recorduri pe care este gata să le egaleze, Djokovic are timp să seteze noi borne, deoarece nu pare a fi într-o formă fizică îngrijorătoare. El este ferit de accidentări și participă la toate turneele importante, astfel că are motive de optimism, la fel cum au și suporterii săi din toată lumea.

În concluzie, dacă ești fanul tenisului și vei urmări turneul de la Wimbledon, poți alege să mizezi pe Djokovic și să profiți de cota sa excelentă, care se poate modifica până la startul competiției, dar și pe parcursul turneului. Alege să mizezi în mod responsabil și să te bucuri de magia sportului alb!

Sursa foto: Unsplash.com