Tot ce e mai bun pentru ochii tăi - lentile de contact de la Lentiamo

Tot ce e mai bun pentru ochii tăi - lentile de contact de la Lentiamo

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurilentile de contact, oftalmolog, oftalmologie
Ultima actualizareVineri 15 aprilie 2022
Vizualizari196

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lentilele de contact sunt alternativa ochelarilor de vedere sau pot fi pur estetice, cele pentru schimbarea culorii irisului. Indiferent de care tip sunt, este important să apelați la sfatul medicului înainte de a le utiliza. Când vine vorba de lentilele de contact medicale, opticianul este cel ce vă va recomanda dioptria și tipul potrivit în funcție de problemele pe care trebuie să le corectați: miopia, hipermetropia, presbiopia sau astigmatismul.

Lentilele de contact sunt în special recomandate persoanelor ce au diferență mare de dioptrii între cei doi ochi, cum este cazul corecției optice în anizometropie. Lentilele de contact pot fi folosite și în scop terapeutic, acționând precum pansamentele, eliberând anumite substanțe ce pot vindeca anumite boli oculare. Desigur, ca orice alt produs, lentilele de contact au avantaje și dezavantaje. De aceea, pentru a lua o decizie informată, trecând de la ochelari la lentile, este bine să cunoașteți care sunt acestea.

Există și anumite situații când acestea nu pot fi purtate, când o persoană are ochii uscați sau este alergică la anumite substanțe dezinfectante. Purtarea lor poate produce acea senzație incomodă de corp străin în ochi, dar aceasta dispare cu timpul. De regulă, persoanele care fac această schimbare se declară mulțumite și nu s-ar mai vedea cu ochelari pe nas. Pe lentiamo.ro veți găsi o o varietate de lentile de contact din care să alegeți, în funcție de nevoi.


Avantajele lentilelor de contact

  • Câmp vizual îmbunătățit

Lentilele de contact sunt în special avantajoase pentru șoferi, întrucât ochelarii de vedere obstrucționează din vederea periferică. Șoferii trebuie să aibă un câmp vizual nerestricționat de bariera impusă de ochelari. Vederea este clară în orice moment, nu trebuie să o ajustați în funcție de lentila ochelarilor ce se deplasează pe față. Totodată, sunt avantajoase pentru cei ce practică anumite sporturi sau pur și simplu vor să se bucure de diverse activități sau vacanțe, fără a mai avea grija ochelarilor, ce se pot strica sau pierde. Cine are probleme de vedere știe că nu-și permite să se întâmple astfel de accidente.

  • Confort sporit și mult mai ușor de folosit

Cu siguranță lentilele de contact nu se vor aburi precum lentilele ochelarilor și câmpul vizual nu este perturbat de condiții meteo precum ploaia sau fulgii de zăpadă. Ochelarii produc presiune asupra tâmplelor, nasului și urechilor, alunecă și trebuie ajustați, deci produc disconfort. Lentilele sunt ușoare, sunt aproape invizibile, nimeni nu vă suspecta că aveți probleme de vedere. Odată ce vă obișnuiți cu aplicarea și scoaterea lor, utilizarea lentilelor de contact devine mai ușoară și rapidă ca utilizarea ochelarilor. Bineînțeles, la fel ca ochelarii și lentilele au nevoie de îngrijire, în funcție de tipul lor. Pe lentiamo.ro puteți găsi inclusiv solutie lentile de contact ce are diverse proprietăți benefice.

  • Uitați de insecuritățile legate de aspectul estetic

Este greu de negat faptul că pentru majoritatea persoanelor aspectul fizic este important. Tocmai de aceea, persoanele cu probleme de vedere dezvoltă anumite complexe atunci când află că trebuie să poarte ochelari pentru corecția acestora. De foarte multe ori se împotmolesc în magazine de optică medicală, fiindcă nu găsesc rame care să le fie pe plac, să le reprezinte personalitatea și să le complimenteze trăsăturile. Lentilele de contact nu aduc modificări fizionomiei feței, aceasta rămâne liberă, iar în special femeile se vor bucura de acest lucru, întrucât machiajul lor nu va fi ruinat precum în cazul purtării ochelarilor ce vor lăsa urme pe față.

Descoperiți pe lentiamo.ro lentile de contact, ochelari de vedere și de soare, accesorii și soluții pentru lentile, de calitate superioară.

Contact:

info@lentiamo.ro