De ce ar trebui să organizezi teambuildingul la o sală de escaladă?

Detalii

CategoriiDivertisment, Sport
TaguriBucuresti, escalada, teambuilding
Ultima actualizareMarti 13 februarie 2024
Vizualizari507

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ieșirile organizate cu colegii de muncă pentru a consolida echipa sunt o oportunitate ideală de a încerca lucruri noi și a descoperi pasiuni deosebite prin care să legați noi prietenii. Alegerea locului de desfășurare a teambuildingului este un factor foarte important în acest sens, dat fiind faptul că poate influența modul în care se desfășoară trainingurile și conexiunile care se creează în vederea îmbunătățirii randamentului echipei la locul de muncă. Alege să organizezi ieșiri la o sală de escalada in Bucuresti pentru a bifa majoritatea așteptărilor pe care le ai de la acest teambuilding!

Încurajarea lucrului în echipă


Escalada este un sport care presupune cățărarea pe trasee cu grade diferite de complexitate, în spații special amenajate cu pereți de diverse înclinații, punând accent pe coordonare și concentrare. Practicat în echipă, în competiție față de o altă echipă, poate deveni un bun exercițiu de consolidare a conexiunilor membrilor, dat fiind faptul că este nevoie de implicarea în egală măsură a fiecăruia pentru a putea duce traseul la bun sfârșit. De asemenea, escalada în echipă te obligă să-ți pui toată încrederea în cel care te asigură și are grijă să te mențină în coardă și să nu te lase să cazi în cazul în care nu mai poți înainta, lucru ce se va reflecta și în interacțiunile viitoare la locul de muncă. O astfel de activitate creează prietenii bazate pe încredere și colaborare, lucru esențial pentru a putea munci împreună și a obține performanță.

Ieșirea din zona de confort


Individual, escalada aduce numeroase beneficii pentru oricine alege să o practice, chiar și pentru o singură dată. Deși la prima vedere poate părea o activitate simplă, în momentul în care începi să te cațeri vei realiza că singură, forța fizică nu este de ajuns, componenta mentală și tehnica adecvată fiind esențiale pentru a putea finaliza traseul.Cu alte cuvinte, escalada este o provocare pentru oricine o practică pentru prima dată, care te obligă să-ți depășești limitele și să îți dorești din ce în ce mai mult de la tine cu fiecare nou pas pe verticala. Este un bun exercițiu pentru a descoperi câtă forță interioară ai și câtă dorință de autodepășire neexploatată se ascunde în tine, atribute care, odată identificate, pot fi exploatate din plin și la locul de muncă.

Îmbunătățirea sănătății fizice și mentale


Escalada este totodată un sport care ajută dezvoltarea individuală, atât pe plan fizic, cât și psihic. Practicată în repetate rânduri contribuie la creșterea rezistenței la efort fizic și a forței în brațe, dar și în picioare, efecte pozitive putându-se vedea asupra întregului corp. Această activitate pune în mișcare majoritatea grupelor de mușchi și poate ajuta la obținerea unor rezultate mai vizibile decât la sală. În plus, cățărarea pe trasee variate este foarte distractivă și atractivă pentru majoritatea persoanelor, ceea ce înseamnă că un teambuilding aici poate reprezenta doar startul pentru mulți dintre angajați, care își vor dori să revină pentru a repeta experiența.

În egală măsură, pe plan psihic, primele sesiuni de escaladă finalizate cu succes contribuie la întărirea încrederii în forțele proprii și stimulează spiritul de competiție, în raport cu propria persoană, în special. Aceste calități sunt esențiale pentru un angajat devotat care va dori să demonstreze pe toate planurile din viața sa ce poate, ceea ce se va reflecta și la locul de muncă. În plus, astfel de activități de grup te ajută să te relaxezi, să te distrezi și să îți încarci bateriile, în așa fel încât atunci când ajungi la job să fii pregătit să faci față tuturor provocărilor.

Alege să organizezi un teambuilding altfel la Vertical Spirit!