Cum sa ceri o marire de salariu

Detalii

CategoriiRegional
Tagurijob, Locuri de munca
Ultima actualizareMarti 13 septembrie 2022
Vizualizari336

Voteaza & Distribuie

Descriere

Trebuie sa stii cum sa ceri o marire de salariu. Pentru angajatii din fiecare industrie si de la fiecare nivel, aceasta este una dintre acele lectii care sunt la fel de elementare precum invatarea sa va legati pantofii si sa va scrieti numele. De acord, si probabil ti s-a spus ca ar trebui sa fii recunoscator ca ai un loc de munca, mai ales daca economia este intr-o situatie dificila. Dar piata fluctueaza si, in cele din urma, te vei intreba cand si cum sa ceri o marire de salariu in acest articol vei gasi raspunsul cautat.

Recomandarea este sa va documentati asupra salariului, sa faceti mai multe simulari cu calculator salariu. Mai multi bani nu garanteaza ca vei fi mai fericit sau mai productiv intr-un loc de munca pe termen lung. Desi s-ar putea sa te simti ametit datorita unei mariri de salariu, bucuria este trecatoare. Ceea ce este mai important este ca esti platit cat valorezi.

Pasul 1: Luati in considerare sincronizarea si formularea

Timpul desi nu este neaparat totul cand vine vorba de a cere o marire de salariu, este cu siguranta un lucru foarte important. Luati in considerare cu atentie situatia in care se afla compania dumneavoastra inainte de a merge mai departe. Daca negocierea merge bine insa discutia se muta in zona euro faceti mai multe simulari cu convertor valutar. O economie in scadere sau o anumita greseala pentru compania dvs. nu ar trebui sa va impiedice sa solicitati o crestere a salariului. "Poti incepe prin a-i recunoaste managerului tau ca acestea sunt intr-adevar vremuri dificile". Spuneti ceva de genul: "Stiu ca acesta nu a fost un tip de an normal, dar performanta mea a excelat pe baza XYZ. Este posibil sa luam in considerare o marire de salariu pentru anul urmator?"

Pasul 2: Inarmati-va cu fapte

Odata ce sunteti increzator ca momentul este potrivit, urmatorul pas pentru a cere o marire este sa mergeti pregatit. "inainte de a cere o marire de salariu, cunoaste-ti intotdeauna valoarea". Puteti aduna informatii dintr-o varietate de surse, inclusiv:
  • Departamentul dvs. de resurse umane
  • Cercetare in industrie
  • Baze de date cu salarii
  • Fosti sefi si colegi.

Pasul 3: Descrieti realizarile dvs. cuantificabile

Dupa ce ai in vedere o cifra de salariu, trebuie sa stii cum sa ceri o marire in asa fel incat sa fie aproape evident de ce ceri. Incepeti prin a enumera tot ceea ce ati realizat de-a lungul anului si incercati sa va faceti valorile cat mai cuantificabile, ceva de genul "Mi-am depasit cota de vanzari trimestriala cu 20%. Managerii nu se pot certa cu cifrele.

Pasul 4: Aveti un plan de rezerva

Daca esti refuzat pentru o marire de salariu pentru ca conditiile economice o interzic mai mult sau mai putin, ai putea cere alte forme de compensare. In primul rand, vezi daca se poate acorda un bonus de sfarsit de an. "Adeseori", "este considerat diferit in cadrul bugetului, deoarece nu este o compensatie directa si, de obicei, nu va crea un dezechilibru in echitatea interna intre colegii tai".

Pasul 5: Discutati pasii urmatori

Daca managerul tau este deschis la cererea ta sau a aprobat-o in mod categoric, nu pleca fara a discuta pasii urmatori. Poti incepe prin a cere sa-ti puna in scris acordul de marire si sa introduca in HR si/sau salarizare, dupa cum este necesar. Daca o majorare este data in viitor pentru cateva luni, primiti totusi aprobarea in scris si apoi urmariti pentru a va asigura ca marirea are loc atunci cand ar trebui. O alta posibilitate este ca managerul dvs. sa va ceara sa puneti discutia pentru o data ulterioara. Daca este cazul, pune-l in calendar pentru a-ti reaminti sa urmaresti si sa iei initiativa de a face acest lucru.

Ca alternativa, cautati in alta parte pentru un salariu mai bun.