Pictură în acuarelă: idei și sfaturi folositoare

Pictură în acuarelă: idei și sfaturi folositoare

Detalii

CategoriiCultura
TaguriPictura
Ultima actualizareVineri 28 mai 2021
Vizualizari98

Voteaza & Distribuie

Descriere

Îți place să pictezi cu acuarele? Dacă ești începător în tainele picturii, acest proces poate părea complicat, pentru că nu știi care sunt accesoriile de care ai nevoie. Totuși, dacă privești pictura ca pe o distracție, te vei descurca de minune. Ai nevoie de un suport pentru desen, de culori de acuarelă și de pensule potrivite, astfel încât să realizezi adevărate capodopere.

Iată care sunt ideile și sfaturile utile de care poți ține cont pentru pictura în acuarelă, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Alege acuarelele de calitate

Pentru a începe incursiunea în tainele picturii, ai nevoie de acuarele de calitate. Ești începător? Ia în calcul gamele de acuarele studio, care sunt recomandate pentru neinițiați. Pe măsură ce câștigi experiență, îți poți îndrepta atenția și către gamele de acuarele profesionale. Poți încerca și alternative la acuarelele tun sau pastilă, precum acuarelele fluide sau tușurile pe bază de apă. Fiindcă nu vrei să dai greș cu picturile pe care le realizezi, petrece cât mai mult timp bucurându-te de această activitate. În acest fel, îți vei da seama atât de picturile care te reprezintă, cât și de materialele de pictură pe care merită să le folosești.

Amestecă acuarelele cu apă

Cele mai folosite acuarele pentru pictură sunt cele la tub și acuarelele de tip pastilă. În acest sens, avem câteva recomandări:

  • În ceea ce privește acuarelele la tub, vopseaua trebuie amestecată cu o anumită cantitate de apă, până când obții amestecul de care ai nevoie.
  • Acuarelele tip pastilă sunt pătrate sau cercuri umplute cu vopsea uscată, care se pot înmuia. Gândește-te de fiecare dată la desenele pe care vrei să le realizezi. Cu cât pui mai multă apă, cu atât intensitatea culorilor va scădea.

Cumpără pensulele potrivite

Pensulele au o importantă majoră în realizarea unei picturi. Atunci când achiziționezi pensulele potrivite pentru pictură, verifică următoarele elemente:

  • Să își păstreze forma după uscare sau folosire
  • Să aplice culoarea uniform pe suprafața de lucru
  • Să fie rezistente la uzură
  • Să aibă o putere optimă de încărcare a culorii

Nu știi ce pensule să folosești pentru acuarele?

Cele mai potrivite sunt modelele confecționate din fir de păr natural, extrem de flexibile și de fine, pentru precizie. Spre deosebire de pensulele folosite pentru ulei sau acrilic, cele pentru pictură în acuarelă sunt mai scurte, cu un pămătuf mai moale și mai flexibil. Pentru începători, se recomandă un număr mic de pensule:

  • O pensulă mare, necesară pentru umezirea hartiei
  • O pensulă medie, pentru acoperirea zonelor de dimensiuni mari
  • O pensulă subțire și rotundă, potrivită pentru detalii fine
  • O pensulă medie, pentru picturile obișnuite

Păstrează un spațiu de lucru organizat

Un alt sfat de care poți ține cont implică păstrarea unui spațiu de lucru foarte bine organizat atunci când pictezi. Acuarelele se usucă repede, așa că trebuie să ai lângă tine toate instrumentele de lucru, pentru a acționa rapid și eficient.

Folosește tipul potrivit de hârtie

La fel de important este și tipul de hârtie pe care îl folosești pentru pictură. Hârtia pentru acuarele are diferite grosimi, pe care merită să le iei în calcul. Ai de gând să folosești multă apă în realizarea picturii cu acuarele? Ai nevoie de o hârtie pentru pictură mai groasă.

Experimentează! Fie că vrei să faci performanță în pictură sau vrei pur și simplu să te distrezi, experiementeaza! Amestecă culorile până când obții nuanța preferată și îmbunătățește-ți tehnicile de lucru! Pictura este o activitate relaxantă, de care se poate bucura oricine. Fă rost de accesoriile ideale, învață trucuri noi și distrează-te!

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-art-desk-brush-4012974/