Cum alegi cel mai bun azil de bătrâni?

Detalii

CategoriiSocial
Taguriazil de batrani, Bucuresti, camin de batrani
Ultima actualizareMiercuri 20 aprilie 2022
Vizualizari448

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când seniorii din viața noastră ne cer ajutorul, este important să facem tot ce ne stă în putință pentru a le acorda sprijinul de care au nevoie. Când însă nevoile lor ne depășesc, următorul pas este să le asigurăm asistența necesară astfel încât viața să nu li se pară în nuanțe de gri. Află cum alegi cel mai bun azil de bătrâni în funcție de nevoile acestora.

În cazul în care seniorul este independent


Chiar dacă vârstnicul din familie nu a fost diagnosticat cu una dintre bolile frecvent întâlnite la bătrânețe, pensionarea poate veni la pachet cu o stare de tristețe ce se poate transforma rapid în depresie dacă nu iei măsurile necesare la timp. Azilul de bătrâni Affinity Park Residence oferă servicii care să îi ajute pe seniori să își recapete tonusul, ocupându-se de toate nevoile lor zilnic. Anumite sarcini casnice pot deveni dificile sau obositoare după o anumită vârstă, iar spălatul vaselor sau schimbatul lenjeriei de pat pot cauza stres care nu este necesar și poate fi evitat. Într-un asemenea centru, care oferă servicii de înaltă calitate, aceste sarcini vor cădea în mâinile unui personal calificat, ușurând astfel viața seniorilor.

În loc să se îngrijoreze zilnic, simțindu-se izolați în propria locuință și mai puțin capabil ca în trecut de a menține o viață activă, seniorii pot beneficia de excursii organizate în natură și seri dansante alături de persoane cu vârste și probleme similare. Sentimentul de comunitate îi va ajuta pe plan cognitiv și emoțional, iar bătrânețea le va fi ușurată astfel. Chiar dacă aceștia nu prezintă probleme în deplasare sau alte simptome care să îi incapaciteze fizic, anxietatea și depresia le pot afecta în continuare starea de spirit. Nu lăsa acest lucru să se întâmple, ci alege un azil de bătrâni care să dispună de personal empatic și mereu pregătit să ofere asistență.

În cazul în care seniorul are nevoie de asistență constantă

Dacă un membru vârstnic al familiei a fost diagnosticat cu una din bolile frecvente ale bătrâneții precum Alzheimer, demență, probleme cardiovasculare sau este în recuperare în urma unui tratament, un azil de bătrân cu facilități de lux este exact ceea ce are nevoie pentru a se pune pe picioare și a menține simptomele sub control.

Atunci când îi alegi viitoarea casă, asigură-te că serviciile medicale oferite sunt complete, iar seniorul poate beneficia de asistență non-stop în cazul în care are nevoie. Simptomele incontinenței urinare, problemele de mobilitate sau deficiențele de memorie pot fi ținute sub control prin supravegherea atentă a medicilor cu experiență de peste 30 de ani în domeniu.

Mai mult decât atât, asigură-te că azilul pe care îl ai în vedere se va ocupa de administrarea tratamentului din schema recomandată de medic și că există posibilitatea de transport și însoțire la spital în cazul în care e nevoie de investigații suplimentare. Toate aceste lucruri îi pot prelungi viața și îl pot ajuta să suporte mai ușor suferința cauzată de problemele de sănătate.

Ține cont de recomandările noastre și nu mai amâna decizia. Pune sănătatea seniorilor pe primul loc și asigură-le un loc în care să trăiască în siguranță și confort.

Sursa foto: pexels.com/photo/an-old-woman-using-a-laptop-4057758/