Criterii în funcție de care îți cumperi halatul medical potrivit

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 16 noiembrie 2021
Vizualizari733

Voteaza & Distribuie

Descriere

Halatele medicale sunt articole vestimentare importante pentru medici și asistente, care își petrec mare parte din timp în mediul spitalicesc. O astfel de uniforma contribuie la identificarea rapidă a profesioniștilor în cadrul unei instituții medicale. Cu toate acestea, rolul halatului depășește acest atribuit. Halatul medical are rol de protecție și constituie o barieră împotriva agenților patogeni care îi înconjoară pe practicanții din domeniul medical la tot pasul.

Având în vedere importanța acestui articol vestimentar, trebuie să fie ales în funcție de anumite criterii, pentru a fi funcțional, confortabil și estetic deopotrivă.

1. Materialul are un rol esențial în alegerea halatului

Atunci când se alege un halat medical, materialul este primul criteriu căruia trebuie să i se acorde importanță deosebită. Cadrele medicale trebuie să se orienteze către halate rezistente, care să le protejeze hainele, pielea și care să nu se deterioreze în urma spălărilor frecvente la temperaturi ridicate.

Halatele medicale din colecția magazinului online TesaMedical.ro sunt fabricate dintr-un amestec de bumbac și poliester, astfel încât să ofere confort pe durata întregii zile și să protejeze inclusiv împotriva transpirației, păstrând o temperatură optimă a corpului. De asemenea, halatele sunt concepute să reziste la spălări multiple. Combinația dintre fibra sintetică și fibră naturală este cea care previne micșorarea halatului, întrucât bumbacul intră la apă.

2. Mărimea potrivită susține funcționalitatea și confortul

Ca și în cazul altor articole vestimentare, mărimea halatului medical este un aspect care trebuie luat în considerare. Acesta nu trebuie să fie nici prea larg, dar nici prea strâmt. În timpul purtării halatelor medicale, medicii și asistentele trebuie să aibă libertate de mișcare și să nu se simtă restricționați din punct de vedere al mobilității. Un halat prea strâmt ar putea restricționa mișcările și ar fi mult prea incomod în timpul orelor solicitante de lucru.

3. Modelul contribuie la atractivitatea uniformei medicale

În prezent, pe piața de profil sunt disponibile numeroase modele de halate medicale. De exemplu, cu capse sau cu fermoar, cu sau fără buzunare, cu mâneca scurtă sau cu mânecă lungă. În general, halatele prevăzute cu buzunare sunt cele mai căutate, deoarece sunt practice și oferă un spațiu încăpător de depozitare pentru diferite instrumente (foarfecă, pix, carnețel, telefon etc.) Sistemul de închidere (cu capse sau cu fermoar) trebuie să fie rezistent și să permită medicilor și asistentelor să se echipeze rapid.

În ceea ce privește culoarea halatului, multe cadre medicale au renunțat la clasicele halate albe și au ales culori mai deosebite, în măsura în care mediul de lucru le-a permis această schimbare. De obicei, asistentele care lucrează cu copii aleg halate colorate, care să îi binedispună pe cei mici și care să le reducă anxietatea asociată vizitei la medic.

În concluzie, un halat medical potrivit trebuie să bifeze aspecte ce țin de calitate, rezistență, confort și design. Acest articol vestimentar nu trebuie să lipsească din garderoba niciunui practicant din domeniul sănătății, fiind un simbol al meseriei și în același timp, o sursă de confort.

TesaMedical este unul dintre magazinele de profil care răspund cerințelor profesioniștilor din industria medicală, fiind locul în care se găsesc uniforme de calitate, elegante și extrem de practice.