Ce mobilier și echipamente trebuie să ai în salonul de înfrumusețare pentru a atrage clienții?

Detalii

CategoriiRegional
Tagurisalon de infrumusetare
Ultima actualizareMarti 22 februarie 2022
Vizualizari463

Voteaza & Distribuie

Descriere

Funcționarea unui salon de înfrumusețare este imposibilă fără mobilier dedicat și echipamente profesionale. Interiorul salonului trebuie să fie impecabil, la fel ca un cabinet medical sau chiar mai elegant. Este greu de spus ce variante de mobilier și echipamente ar trebui să combinați pentru ca acestea să garanteze succesul salonului. Cert este că trebuie cunoscute cerințele și așteptările clienților, puteți ține cont de confort și principiile ergonomice în alegerea lor.

Pentru a amenaja un salon de înfrumusețare corespunzător, puteți avea în vedere ce tipuri de servicii sunt oferite în acesta. Merită să analizați și planul de afaceri, mai ales în ceea ce privește oferta de tratamente. De regulă un salon SPA arată diferit de un salon de înfrumusețare, dar au și câteva echipamente de bază, care se folosesc în ambele saloane.

Spațiul din salonul de înfrumusețare este împărțit în diferite zone de tratament și în plus include și sala de așteptare, în care se depozitează îmbrăcămintea exterioară, dar și toaletele pentru personal și clienți, care sunt separate. Restul zonelor sunt adaptate unor tipuri de tratamente, care necesită mobilier dedicat și echipamente speciale. În unele saloane există și cameră de masaj, unde clienții fac tratamente speciale pentru a scăpa de tensiunea musculară și stresul acumulat.

În salon atmosfera trebuie să fie plăcută și de asemenea este important să fie foarte curat, de aceea sunt indicate culorile luminoase și elementele de decor care creează o atmosferă de liniște și pace. În general nu se folosește un exces de culori și se recomandă gresia drept pardoseală, care se curăță ușor și este neabsorbantă și rezistentă la abraziune. În salon trebuie să existe aparate, echipamente și accesorii profesionale, care fac munca angajaților mai plăcută și mai ușoară.

Echipamente pentru manichiură și pedichiură

În orice salon profesional se fac și tratamente de manichiură și pedichiură. Pentru acestea se folosesc instrumente specializate, accesorii și dispozitive profesionale precum: aparat de îndepărtare ojă semipermanentă profesional, kit unghii false cu gel, lampă unghii, bol electric manichiură cu hidromasaj, forfecuță cuticule, cădiță pedichiură, pilă de călcâie profesională, chiuretă pedichiură, etc.

Paturi pentru salon


În saloanele de înfrumusețare și SPA trebuie să existe și paturi profesionale, sau fotolii pentru clienți. Acestea sunt pentru relaxare și confort în timpul tratamentelor. De exemplu dacă o clientă trebuie să facă un tratament facial, atunci are nevoie de un pat confortabil. Există și mobilier dedicat pentru alte tratamente de înfrumusețare: pentru epilare, contur sprâncene, pedichiură, etc.

Echipamente moderne pentru epilare


Epilarea este o metodă care permite clientelor să se bucure de o piele netedă și catifelată. În saloanele de înfrumusețare se folosesc echipamente moderne pentru epilare, care ajută în realizarea tratamentului. Acestea includ: decantor ceară, aplicator îngust epilare, incălzitor ceară profesional, kit parafină cu încălzitor și accesorii, încălzitor parafină și ceară cu display digital, kit epilare profesional și altele.


Echipamente pentru coafor


În saloanele de înfrumusețare se fac și tratamente la păr, de aceea se folosește și acea cască coafor cu abur și suport pe roți cu temporizator reglabil pentru hidratarea părului. De obicei într-un salon trebuie să existe chiar 2-3 uscătoare de păr pentru uz profesional. De asemenea, foarte important pentru orice salon de înfrumusețare este și căruciorul pentru salon, care are roți, sertare, suporturi și tăvi glisante, și care permite coafezei să aibă lângă ea tot ceea ce îi trebuie – ustensie, accesorii.

Scaune pentru salon

Acest tip de mobilier este esențial pentru orice salon de înfrumusețare și salon SPA. Scaunele pot fi în diferite forme și culori și sunt alese în funcție de activitățile din salon. Acestea trebuie să aibă un design modern și să ofere clienților senzația de confort maxim. Pot fi modele precum: scaun electric cosmetic, scaun reglabil, fotoliu pivotant cu suport hidraulic, scaun pentru frizerie, scaun stabil și solid, cu tapițerie din piele ecologică neagră, scaun pentru pedichiură, unitate spălare ori scaun de salon cu lavoar pentru șamponare și spălare. Astfel de piese de mobilier și echipamente sunt profesionale, de calitate înaltă și le găsiți pe pentrusaloane.ro.